• 21

Obrt u slučaju nasilja na Zvezdari: Škola tvrdi da nije bilo uboda šestarom, roditelji pobesneli

Zar je najvažnije čime je nasilje počinjeno, pitaju se roditelji

  • 21

Slučaj vršnjačkog nasilja u OŠ "Ćirilo i Metodije" na Zvezdari gde je, kako tvrde roditelji, učenik petog razreda povređen kada ga je njegov vršnjak usred časa ubo šestarom u čelo, dobio je neočekivani obrt.

Naime, ovih dana u školi se glavna rasprava povela oko toga da li je povređeni dečak uboden šestarom ili nečim drugim. Štaviše, kako majka povređenog dečaka priča, sedam dana nakon incidenta školski psiholog razgovarao je sa njenim sinom gde ga je suptilno ubeđivao da možda ipak nije uboden šestarom.

- Suptilno mu je ispirao mozak postavljajući mu pitanja poput "da li si sigurno video šestar". Mladi psiholog glumi detektiva posle sedam dana od uboda u čelo. Sramota, uče decu da lažu. Ubod se vidi. Odvela sam dete u Dom zdravlja da primi tetanus zbog uboda. Doktorka mi je rekla da je primio tetanus u mix vakcini kada je krenuo u školu, ali mi je dala uput za Institut za majku i dete rekavši da ga pratim tokom noći i u slučaju povraćanja da ga odvedem na Institut. Otkad se daje uput za Institut za ogrebotinu ili čvorugu - pita majka povređenog dečaka.

Vršnjačko nasilje, povreda, šestar

Rana od uboda i otok oko nje, Foto: Privatna arhiva

Međutim, u školi, a i u Ministarstvu prosvete tvrde da dečak nije uboden šestarom i da, čak, nije povređen ni na času, nego tokom odmora.

- Nije bilo uboda šestarom. Dva učenika su se tokom odmora gurkala i tom prilikom jedan od učenika zadobio je ogrebotinu na čelu. Dakle, nije reč o hematomu od uboda šestarom. Ministarstvo je obavešteno o tom događaju, kao i roditelji učenika. Škola je postupala po proceduri - navode za Telegraf.rs u Ministarstvu prosvete.

Nasilje u skoli, prepiska

Roditelji besni jer problem sa nasilnim đakom traje već godinama, Printskrin: Viber

Roditelji su pak i dalje besni jer problem sa nasilnim učenikom postoji još od prvog razreda.

- Pet godina deca u odeljenju trpe njegov teror. Uzme tuđi pribor pa ga razbaca. Baca sveske, knjige, užinu, udara drugare, loše se ponaša... Ali, pošto ima dijabetes, svi u školi su blagi prema njemu i godinama tolerišu ovakvo ponašanje. Nešto se mora preduzeti. Danas je ubo dečaka šestarom u čelo, a sutra će nekome iskopati oko - požalio se Telegrafu jedan od roditelja nakon što se incident dogodio.

U školi je održan i roditeljski sastanak koji je trajao skoro dva sata, a na kojem je obećano da će problematični đak snositi sankcije, ali nije rečeno i koje.

Nasilje u skoli, prepiska

I ranije je bilo incidenata, Printskrin: Viber

- Dobili smo neko obećanje da će biti prebačen u drugo odeljenje, jer se u ovo nije uklopio. Đaci kažu da je bilo ubadanja šestarom, ali zar je sada stvarno najvažnije čime je nasilje počinjeno - pita se jedan od roditelja.

Konačan epilog znaće se ovih dana, nakon što škola konačno odluči o krajnjim merama koje će preduzeti.

Video: Vršnjačko nasilje u Bajinoj Bašti: Dečaka (17) pretukli na rođendanu

(M. Leskovac)

Komentari

  • Dk

    Škola je nekad bila škola,deca deca, nastavnik bog i batina u školi a direktor "ne daj Bože da završiš kod njega" a danas? Izumrećemo glupi,neobrazovani i ludi

  • 20

    Kada uništite porodicu kao nukleus, zatim obrazovanje i recimo uništite "crkvu", "vi" ste na dobrom putu da uništite jedan narod! U svakom slučaju problem leži u porodici i vaspitanju kod kuće... Tačno je da se karakter formira u društvu i da društvo možda nikad gore nije, ali to je planetarni problem koje većina država zna da resi... Za 10 do 15 godina biće još gore, kada ta ista deca budu "nastavnici"! Problem nije u školi, problem je u našim kućama, našem egu, našim dušama i u našoj objektivnosti prema sopstvenoj deci!

  • Brk

    Da se istera do kraja i svi odgovorno za pokusaj prikrivanja ovog slucaja fa se kazne otkazom!Psiholog,razredni,nastavnik na cijem casu se desiobincident ia i direktor koji nije ovo isterao na cistac.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima