• 5

Vesić ugostio ambasadora Francuske u Srbiji Žan-Jula Falkonija

Tema razgovora je bio i Memorandum o razumevanju između "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" i francuske kompanije "Veolija"

  • 5

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić razgovarao je danas u Starom dvoru sa ambasadorom Francuske u Srbiji Žan-Lujom Falkonijem o saradnji Beograda, Srbije i Francuske, kao i o poslovima koje francuske kompanije imaju kod nas.

Vesić je rekao da je na sastanku bilo reči o velikom poslu uređivanja komunalne deponije u Vinči, koji je dobio francusko-japanski konzorcijum, a gde je vodeća francuska kompanija Suez.

Goran Vesić

Žan Luj Falkoni i Goran Vesić - Foto: Beoinfo

- Izrazili smo zadovoljstvo što je taj ugovor stupio na snagu i što je taj projekat krenuo. Uvereni smo da će na ovaj način, sarađujući s francuskom kompanijom, Beograd konačno rešiti problem neuređene komunalne deponije, najveće u ovom delu Evrope - istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, tema razgovora je bio i Memorandum o razumevanju između "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" i francuske kompanije "Veolija", koji treba da rezultira time da Beograd, kao i svi drugi veliki gradovi u Evropi, reši problem prerade otpadnih voda, te da one više ne odlaze u Savu i Dunav.

Goran Vesić

Sastanak - Foto: Beoinfo

- Razgovarali smo i o učešću francuske kompnaije „Alstom” u izgradnji beogradskog metroa, velikog projekta koji Beograd počinje krajem sledeće godine. Francuska i kineska kompanija učestvuju u izgradnji našeg najvećeg projekta u zemlji - pojasnio je Vesić.

Razgovarali smo, dodao je Vesić, i o drugim aspektima saradnje, kao što je saradnja Skadarlije i Monmartra, te razmena kulturne saradnje između Pariza i Beograda.

- Veoma sam zadovoljan što je saradnja naše dve zemlje ponovo na onom nivou na kom je bila posle Prvog svetskog rata, što Srbija i Francuska ponovo koračaju zajedno i što su prijatelji, a Beograd tome daje najveći doprinos - zaključio je Vesić.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Dragan 710

    Primetio sam da Vesić radi sve poslove Gradonačelnika a pravi Gradonačelnik Radojićić je samo tamo negde u senci izgleda da su zamenuli uloge .....

  • Čiča

    😢😢😢😢😢😢😢😢

  • PETAR 1

    Eee blago nama ali i neka, kako se francuzi ponasaju prema nama u spoljnoj politici, i uredu je da se desi ovakav prijem.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima