≫ 

Novogodišnja rasveta u Beogradu biće uključena u petak

Ukrasna novogodišnja rasveta biće uključena u petak, 15. novembra, a do 1. decembra biće postavljene jelke i velike kompozicije kao što su Ulazna kapija i lavirinti - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić

  • 17
NOVOGODIŠNJA RASVETA

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je, gostujući u emisiji "Svitanje” RTV Pink, da će novogodišnja rasveta u Beogradu biti uključena u petak, 15. novembra, i da će biti postavljena tri meseca, do Dana državnosti Republike Srbije 15. februara.

- Ukrasna novogodišnja rasveta biće uključena u petak, 15. novembra, a do 1. decembra biće postavljene jelke i velike kompozicije kao što su Ulazna kapija i lavirinti - rekao je Vesić.

Kako prenosi Beoinfo, on je podsetio da je novogodišnja rasveta već uključena u mnogim glavnim gradovima Evrope kao što su Beč, Moskva, Budimpešta, London, pa je došao red i na Beograd.

- Ove godine nismo nabavljali novu rasvetu. Ukrasićemo 122 lokacije i prvi put centre sedam prigradskih opština. U odnosu na prošlogodišnje lokacije imaćemo jednu novu - Topličin venac, koji je u međuvremenu rekonstruisan i uređen tako da se svi ponosimo njime. Tradicionalno klizalište neće biti na Trgu Nikole Pašića već će se nalaziti na novom i rekonstruisanom Trgu Republike - rekao je zamenik gradonačelnika.

Goran Vesic Manifestacija Dani slobode 2019

Ukrasna novogodišnja rasveta biće uključena u petak, 15. novembra, a do 1. decembra biće postavljene jelke i velike kompozicije kao što su Ulazna kapija i lavirinti, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić-Foto: Skupština grada

On je dodao da je grad montirao 2.769 svetlećih figura, 198 svetlećih zavesa i 3.346 svetlećih lančanica i naglasio da je Beograd jedan od najbolje ukrašenih gradova Evrope i najavio da će u četvrtak, 14. novembra, biti puštena i nova dekorativna rasveta Brankovog mosta.

- Montirali smo 346 ''led rgb dmx'' reflektora s nosačima, 7.700 metara elektroinstalacija položenih u pocinkovane nosače kablova, i isto toliko optičkih kablova, 35 razvodnih kablovskih ormana kao i dva glavna ormana - rekao je Vesić, precizirajući da će nova rasveta omogućiti da most bude osvetljen različitim bojama, da je moguće na bočnim stranama mosta imati različite dinamičke efekte kao što su zastave, poruke i slično.

Dodao je i da je Bajrakli džamija, kao spomenik kulture, dobila novu rasvetu sa 91 led reflektorom.

Video: I prošle godine na isti datum zasijalo je novogodišnje osvetljenje

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kristina

    10. novembar 2019 | 10:01

    Molim vas,da li neko zna e-mail ili broj telefona na koji mozemo da se zalimo. Unistavaju duh praznika i radost.U novembru rasveta? Strasno! Zaista ne znam gde je rasla i koje traume iz detinjstva ima osoba koja nalaze ovo.

  • Pa da

    10. novembar 2019 | 09:46

    Zato je poskupela struja?

  • Zlatka

    10. novembar 2019 | 09:42

    Mrak u Srbiji, više odgovara - stanju u zemlji. 🙄

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA