≫ 

Tužna sudbina blizanaca iz Borče: Izgubili oca, često nemaju za užinu, a sada trpe nasilje u školi?

Direktor škole pak tvrdi da su se blizanci lepo uklopili i da im svi pomažu koliko mogu

  • 53
Osnovna Škola Stevan Sremac u Borči, nasilje, dečaci

Foto: osstevansremac.edu.rs/Shutterstock

Dvojica blizanaca iz OŠ "Stevan Sremac" u Borči pre dve godine ostala su bez oca. Deca od tada često nisu imala za užinu, pa su toliko smršala da i sad za njih mnogi kažu da su neuhranjeni.

Kako neki roditelji pričaju, spremačice su prve primetile da dečaci ništa ne jedu dok su u školi, pa su im one kupovale užinu. Jedan blizanac se u međuvremenu teško razboleo - dobio je dijabetes.

Međutim, pitanje je da li bi se i kada uopšte saznalo za njihovu tužnu sudbinu da se dečaci odjednom nisu našli u priči o vršnjačkom nasilju. Na Fejsbuku se pojavio post o njihovom teškom životu, o tome kako su povučeni i kako zbog toga često doživljavaju uvrede i huškanja od strane svojih drugara.

Post

Potresan post koji je uzdrmao javnost, Foto: Facebook

- Pre par nedelja za vreme odmora jedan od braće blizanaca je mirno i sam pojeo užinu u školskom dvorištu i krenuo da uđe u školu da se vrati u svoju učionicu. Drugari su počeli da ga zadirkuju i jedan od drugara iz odeljenja je gurnuo ulazna vrata. Staklo na vratima je puklo i palo je na dečaka. On je tada doživeo napad panike i stres. Dete je već dve nedelje u bolnici. O njemu niko u školi ne priča, drugove baš briga, razrednog isto. Ako pitate direktora šta je se detetom reći će vam da je primljen u bolnicu zbog visokog šećera koji iznosi 30. To je tačno, ali dete je usled šoka i iživljavanja svojih vršnjaka zapalo u krizu - navodi se u ovom postu.

Osnovna Škola Stevan Sremac u Borči

Škola "Stevan Sremac" u Borči, Foto: osstevansremac.edu.rs

Direktor škole Nikola Ostojić zgrožen je ovim postom i tvrdi da situacija uopšte nije takva kako je tu opisana. Kako on kaže, tačno je da dečaci žive teško, ali navodi da im škola pomaže i da nipošto nisu žrtve vršnjačkog nasilja.

- Incident se jeste dogodio. Nije reč o drugaru iz njegovog odeljenja. Dečak iz drugog odeljenja je hteo da ga uplaši i slučajno razbio staklo na vratima. Zbog toga je protiv njega pokrenut disciplinski postupak. Majka tog dečaka se javila i kupila nove naočare povređenom blizancu. On je u bolnici završio zbog šećera, koji mu je bio visok i pre toga, a ne zbog onoga što se desilo. Brat i on su mnogo dobra deca, lepo se druže u odeljenju i nisu žrtve nasilja - kaže direktor za Telegraf.rs.

Tužan dečak

Zbog siromaštva su povučeni, pričaju roditelji, Foto-ilustracija: pixabay.com

On dodaje i da je škola odavno obezbedila blizancima užinu u okviru pekare koja se nalazi u blizini škole, a učenički parlament je odlučio da organizuje humanitarni turnir za braću.

Među roditeljima se pak može čuti da o dečacima dugo niko u školi nije brinuo. Iako direktor poriče da su tetkice jedno vreme kupovale hranu za jadnu decu, roditelji tvrde da je to istina.

- Sramota je da deca gladuju, a da samo tetkice to primete i pomognu. Ako ništa drugo, bar ih je ovaj slučaj nasilja osvestio, pa su obratili pažnju. Dečak koji je ležao u bolnici ići će u banju na oporavak i nadamo se da će mu posle svega biti bolje u školi - kaže jedan od roditelja.

Video: Vršnjačko nasilje u Bajinoj Bašti: Dečaka (17) pretukli na rođendanu

(M. Leskovac)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    13. novembar 2019 | 19:13

    Gde su sad oni silni junaci da zastite ovu decu.Kad su trebali da zatvaraju pekaru Albancu bilo ih je na stotine.Sad se pokazite,odbranite i nahranite ovu jadnu decu.

  • Majka

    13. novembar 2019 | 13:46

    Lako je nejakog udariti,pomozi mu,zastiti ga.Svi ti nasilnici su olicenje svoje kuce.Ovde ima ozbiljnog posla za inspekciju I socijalne sluzbe jer su svi zakazali.STOP NASILJU!!!

  • Tanja

    13. novembar 2019 | 13:11

    Koja je ovo sramota.Ovo je strasno.A,majka nasilnika kupila naocare.Pa,sto doticna nije vaspitala svoje dete da se ne ponasa kao olos!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA