≫ 

Košava divlja Beogradom i ruši zdrava stabla: Šta treba da uradite ako naiđete na ovakav prizor

Zbog povišenih temperatura, stabla još uvek nisu odbacila listove, kao ni plodove, pa su krošnje izuzetno teške

  • 2

Zbog izuzetno jake košave, koja u Beogradu duva jačinom oko 20 kilometara na čas, operativni tim za hitne intervencije "Zelenila - Beograd" dežura 24 časa, a u više navrata sanirane su napukle i polomljene grane i vetroizvale.

U Bulevaru vojvode Putnika, usled težine krošnje, a pod naletima vetra olujne jačine, izvalilo se zdravo stablo kestena i palo na vozilo u pokretu. Ekipe "Zelenila – Beograd" odmah su izašle na teren i sanirale stablo, što je bila jedna od sedam hitnih intervencija tokom košave.

Prilikom pada stabla, u vozilu su se nalazile dve osobe koje su trenutno na pregledima u dežurnoj zdravstvenoj ustanovi. Stablo kestena se nalazi u redovnom programu održavanja ovog preduzeća i oštećenim sugrađanima JKP "Zelenilo – Beograd" nadoknadiće štetu po utvrđenoj proceduri.

Stablo

Foto: Zelenilo Beograd

Stablo je, dodaje se u saopštenju, u trenutku vetroizvale bilo potpuno zdravo. Kako se pojašnjava u saopštenju, usled produžene vegetacije, zbog za ovo doba godine povišenih temperatura, stabla još uvek nisu odbacila lisnu masu kao ni plodove, stoga su krošnje izuzetno teške, što dovodi do izvala zdravih stabala pod udarima vetra.

Slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala koja mogu ugroziti bezbednost i naneti materijalnu štetu, sugrađani mogu prijaviti Centru za informisanje ovog preduzeća radnim danima od 7.30 do 15.30 časova na broj telefona 2630-506, a posle tog vremena dežurnoj službi u Bulevaru vojvode Mišića 85a na broj telefona 2650-683.

Pozivanje dežurne službe moguće je i preko gradskog Centra za obaveštavanje, dežurne inspekcije i MUP-a.

Video: Vetar čupao stabla u Novom Sadu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sanja

    13. novembar 2019 | 19:19

    Pa nije ovo drvo zdravo, samo izgleda da jeste, ali nije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA