• 82

Izvršitelji pokušali da izbace na ulicu policajca u penziji, bolesnu ženu, majku i dete (4)

- Predstavnik poverioca se nije pojavio danas i to je bio zakonski razlog za odlaganje izvršenja - kaže za Telegraf.rs advokat porodice Boroja

  • 82

Četvoročlanoj porodici Boroja iz Beograda pre nekoliko dana uručen je papir za iseljenje iz stana, da bi se danas malo pre 11 časova, policija i izvršitelj pojavili pred njihovim vratima.

Policajcu u penziji, koji je svoj posao radio više od 40 godina, njegovoj supruzi koja ima rak, ćerki jedinici koja je samohrana majka jedne četvorogodišnjakinje - jedini dom je podrum zgrade u Ulici Koste Glavinića. Tih 30 kvadrata, potpuno nehumanih za život, jedino je što imaju.

Prinudno iseljenje iz stana

Advokat porodice/ Foto: Telegraf

- On je kao radnik Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova, a odlukom tadašnjeg predsednika Savezne stambene komisije, ministra Jugoslava Kostića, dobio na privremeno korišćenje ovaj stambeni prostor, do konačne odluke o dodeli tog stana. Ova odluka predsednika Stambene komisije nikada nije izmenjena, ona je i dalje valjana, a to pitanje zvanične dodele se nije rešilo, došlo je do menjanja državne zajednice i do drugih komplikacija. U međuvremenu ti stanovi nisu bili raspoređivani, nisu se donosili zakoni o imovini, propisi o imovini, te su ti stanovi i te odredbe stavljene van snage - kaže za Telegraf Biljana Kajganić, advokat koji zastupa porodicu Boroja od 2006. godine.

Prinudno iseljenje iz stana

Unutrašnjost stana/ FOTO: Telegraf

Prinudno iseljenje iz stana

FOTO: Telegraf

- Od te 2006. godine, otkad pratim slučaj ove porodice, nije došlo ni do jedne zvanične raspodele stanova. Slučaj gospodina Boroja i mnogih policajaca godinama niko ne može da reši. U međuvremenu je na naš zahtev formirana radna grupa radi rešenja tih pitanja. Na tom spisku za rešenje stambenog pitanja kao najugroženiji bila je porodica Žetka Boroja. Mi smo tražili od suda da se donese odluka kojom će se sud zaključiti ugovor o zakupu stana na neodređeno vreme. Iako je taj postupak u toku, u ovom trenutku se izvodi iseljenje porodice koja nema drugi dom - dodaje advokat porodice.

Prema rečima Biljane Kajganić, Žetko Boroja nije jedini policajac koji je u ovoj situaciji, ali je definitivno najugroženiji.

- Poznajem slučajeve gde je sud zauzeo drugačiji stav, gde je odbio tužbeni zahtev države za iseljenje jedne policijske porodice, to je pravosnažna odluka. U istoj činjenično pravnoj situaciji donete su sasvim suprotne odluke - dodaje ona.

Prinudno iseljenje iz stana

FOTO: Telegraf

Nakon pola sata rasprave sa izvršiteljem, porodici Boroje vratio se osmeh na lice.

- Predstavnik poverioca se nije pojavio danas i to je bio zakonski razlog za odlaganje izvršenja. Sada se čeka novi termin za izvršenje o kome će nas izvestiti. Za sada su mirni, ali ne zadugo - zaključuje advokat Biljana Kajganić.

(N.K./Telegraf.rs)

Komentari

  • lili

    Nije mi jasno zasto se ovaj narod ne buni protiv ovakvih stvari. zasto dopustaju da se donose ovakvi zakoni koji unistavaju narod? U ovoj zemlji vise nema zivota. Svi koji mogu moraju da odu iz ove zemlje

  • вучко

    Ни мени нитко није ништа дао за џаба већ сам радио и сам са својом супругом направио кућу од 180км и нема тих извршитеља који смију да ми узму само за кваку на капији.

  • Rastko

    Da ocistimo grad bre !

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima