Izvršitelji pokušali da izbace na ulicu policajca u penziji, bolesnu ženu, majku i dete (4)

- Predstavnik poverioca se nije pojavio danas i to je bio zakonski razlog za odlaganje izvršenja - kaže za Telegraf.rs advokat porodice Boroja

  • 82

Četvoročlanoj porodici Boroja iz Beograda pre nekoliko dana uručen je papir za iseljenje iz stana, da bi se danas malo pre 11 časova, policija i izvršitelj pojavili pred njihovim vratima.

Policajcu u penziji, koji je svoj posao radio više od 40 godina, njegovoj supruzi koja ima rak, ćerki jedinici koja je samohrana majka jedne četvorogodišnjakinje - jedini dom je podrum zgrade u Ulici Koste Glavinića. Tih 30 kvadrata, potpuno nehumanih za život, jedino je što imaju.

Prinudno iseljenje iz stana

Advokat porodice/ Foto: Telegraf

- On je kao radnik Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova, a odlukom tadašnjeg predsednika Savezne stambene komisije, ministra Jugoslava Kostića, dobio na privremeno korišćenje ovaj stambeni prostor, do konačne odluke o dodeli tog stana. Ova odluka predsednika Stambene komisije nikada nije izmenjena, ona je i dalje valjana, a to pitanje zvanične dodele se nije rešilo, došlo je do menjanja državne zajednice i do drugih komplikacija. U međuvremenu ti stanovi nisu bili raspoređivani, nisu se donosili zakoni o imovini, propisi o imovini, te su ti stanovi i te odredbe stavljene van snage - kaže za Telegraf Biljana Kajganić, advokat koji zastupa porodicu Boroja od 2006. godine.

Prinudno iseljenje iz stana

Unutrašnjost stana/ FOTO: Telegraf

Prinudno iseljenje iz stana

FOTO: Telegraf

- Od te 2006. godine, otkad pratim slučaj ove porodice, nije došlo ni do jedne zvanične raspodele stanova. Slučaj gospodina Boroja i mnogih policajaca godinama niko ne može da reši. U međuvremenu je na naš zahtev formirana radna grupa radi rešenja tih pitanja. Na tom spisku za rešenje stambenog pitanja kao najugroženiji bila je porodica Žetka Boroja. Mi smo tražili od suda da se donese odluka kojom će se sud zaključiti ugovor o zakupu stana na neodređeno vreme. Iako je taj postupak u toku, u ovom trenutku se izvodi iseljenje porodice koja nema drugi dom - dodaje advokat porodice.

Prema rečima Biljane Kajganić, Žetko Boroja nije jedini policajac koji je u ovoj situaciji, ali je definitivno najugroženiji.

- Poznajem slučajeve gde je sud zauzeo drugačiji stav, gde je odbio tužbeni zahtev države za iseljenje jedne policijske porodice, to je pravosnažna odluka. U istoj činjenično pravnoj situaciji donete su sasvim suprotne odluke - dodaje ona.

Prinudno iseljenje iz stana

FOTO: Telegraf

Nakon pola sata rasprave sa izvršiteljem, porodici Boroje vratio se osmeh na lice.

- Predstavnik poverioca se nije pojavio danas i to je bio zakonski razlog za odlaganje izvršenja. Sada se čeka novi termin za izvršenje o kome će nas izvestiti. Za sada su mirni, ali ne zadugo - zaključuje advokat Biljana Kajganić.

(N.K./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    15. novembar 2019 | 11:39

    Ova drzava jos uvek NE ZNA sta znaci decenijama unazad ziveti BEZ ikakvih ostvarenih ljudskih prava za zivot kako inace vekovima zive hiljade i hiljade nasih gradjana zajedno sa svim svojim clanovima porodice a pred ocima SVIH NAS a kad ce doci do tog saznanja NE ZNA SE !???

  • Rastko

    14. novembar 2019 | 21:59

    Kojoj li je ALI zapelo da u sred zime tera ljude na ulicu i to iz PODRUMA majko mila !? 100% sam siguran da TO rade sudije privrzene Djilasu i njegovim razbojnicima koje je on i postavio tu gde jesu.

  • Rastko

    14. novembar 2019 | 21:50

    TO je ono kad covek za 40 godina rada u Srbiji zaradi ULICU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA