Održan "Comtrade Serbian Marathon", Vesić poručio: Ovakve manifestacije promovišu i sport i Beograd

Održavanjem ove trke Beograd pokazuje da može da organizuje sportske događaje na svetskom nivou - istakao je Goran Vesić

  • 0
Goran Vesić, Srbija Maraton Komtrejd Comtrade Serbia Marathon Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić dodelio je danas medalje pobednicama polumaratona koje su trčale u okviru prvog maratona "Comtrade Serbian Marathon" u Štark Areni, a zatim i dočekao pobednike maratona ove trke.

Vesić je istakao da održavanjem ove trke Beograd pokazuje da može da organizuje sportske događaje na svetskom nivou.

-"Comtrade Serbian Marathon" je prvi put organizovan u Beogradu i specifičan je po stazi koja se razliku je od drugih, već dobro poznatih trkačkih staza. Takmičari su ostvarili odlične rezultate, a da nije bilo malo jačeg vetra rezultati bi bili još bolji - rekao je Vesić.

Goran Vesić, Srbija Maraton Komtrejd Comtrade Serbia Marathon Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i srpska atletičarka Olivera Jevtić-Foto: Beoinfo

On je poručio da su se na trke prijavili takmičari iz 30 zemalja, kao i da je ovo takmičenje ovo u osnovi Šampionat Balkana.

- Ovo sve pokazuje da je Beograd prava sporstka prestonica. Zahvalan sam Atletskom savezu Srbije na uspešnoj saradnji i svim ljudima koji su radili na organizaciji. Ovo nije samo sportska manifestacija, ovo je promocija i sporta i Beograda - zaključio je zamenik gradonačelnika.

Vesić je sa predsednikom Atletskog saveza Srbije Veselinom Jevrosimovićem na cilju dočekao pobednike "Comtrade Serbian Marathon".

Goran Vesić, Srbija Maraton Komtrejd Comtrade Serbia Marathon Goran Vesić je sa predsednikom Atletskog saveza Srbije Veselinom Jevrosimovićem na cilju dočekao pobednike maratona-Foto: Beoinfo

Događaju je prisustvovao i gradski sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš.

Pobednice polumaratona u ženskoj kategoriji su Kenijka Neli Džepćumba, srpska atletičarka Olivera Jevtić i Kenijka Rut Nundu Mbata.

Pobednik maratona u muškoj konkurenciji je Kenijac Ndiva Čerutik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA