≫ 

Policajac preskočio terasu, mahao pištoljem, vikao, sunčao se i pušio: "Šta me slikate?!"

Pregovori su trajali od 11 sati. Njegovi supruga i sin otišli su iz stana, a on je sedeo na terasi i nije želeo da ode

  • 55

Policijski službenik B. S. (42) koji je naoružan pištoljem, u naselju Braće Jerković, nije želeo da izađe iz stana ni posle 4 sata drame. On je pretio  da će se ubiti. Kako nezvanično saznajemo, do incidenta je došlo nakon svađe sa suprugom. On s njom ima jedno dete, a žena je, kako su komšije ispričale, u čarapama naprasno napustila stan, nakon čega se on zaključao s pištoljem u ruci.

Stan se nalazi u zgradi u Ulici vojvode Vlahovića. Na licu mesta bile su tri vatrogasne ekipe i 5 policijskih vozila, kao i jedno vozilo Hitne pomoći, još od 11 sati, kada je prijavljeno da je u toku talačka kriza, što će se ubrzo ispostaviti kao netačna informacija.

Muškarac preti pištoljem, Braće Jerković u Ulici vojvode Vlahovića, Talačka kriza Foto: Milena Đorđević

Negde oko 15 sati, četiri sata nakon početka drame, on je izneo pištolj na terasu, neposredno pre toga je preskakao s terase na terasu, što se vidi u snimku na početku teksta.

"Šta me slikate?!" vikao bi kad izađe na terasu.

Muškarac preti pištoljem, Braće Jerković u Ulici vojvode Vlahovića, Talačka kriza Foto: Milena Đorđević

Policajac uprkos razgovorima sa pregovaračkim timom, nije želeo da se preda celih 6 sati. Novinari su u više navrata udaljeni s lica mesta.

Za tih 6 sati, policajac je izlazio, unezveren, na terasu svog stana, pušio je cigaretu i vikao na sve koji su se okupili, pa mahao prolaznicima (pogledajte snimak ispod):

Muškarac preti pištoljem, Braće Jerković u Ulici vojvode Vlahovića, Talačka kriza Satima sedi na terasi, puši i maše policajcima; Foto: Milena Đorđević

Policija je i u zgradi.

Šta kažu njegovi poznaninci o njemu, šta je radio s novcem?

- Uzimao je bolovanje u policiji, pa radio druge poslove. Skoro svaki dinar koji bi zaradio trošio bi u kladionici, skoro ništa nije donosio kući. Njegova supruga je divna, i zbog nje bi mu svako od nas uvek pomogao - kaže njegov poznanik.

Mnogi su mu pomagali dajući mu dodatne poslove, ali on je, kako komšije govore, novac trošio na kocku.

- U velikim je dugovima, a voli i da popije - kaže njegov poznanik.

Da podsetimo kakve su bile prve informacije:

Kako nezvanično saznajemo, u tom kraju je isprva bilo prijavljeno nasilje u porodici. Supruga i sin su izašli iz stana, a muškarac je uzeo oružje i zaključao se.

Muškarac preti pištoljem, Braće Jerković u Ulici vojvode Vlahovića, Talačka kriza Policajci su i unutar zgrade u kojoj se odvija prava drama; Foto: Milena Đorđević

U početku su se pojavile informacije da je reč o talačkoj krizi, jer niko nije bio siguran da li je supruga sa sinom i dalje u stanu.

Muškarac preti pištoljem, Braće Jerković u Ulici vojvode Vlahovića, Talačka kriza Policija dežura oko zgrade; Foto: Milena Đorđević

Novinar, snimatelj i fotograf portala Telegraf.rs bili su na licu mesta.

Policija nije dozvoljavala medijima da se previše približe zgradi, posebno posle incidenta na terasi, kada je policajac urlao na sve da se sklone.

Muškarac preti pištoljem, Braće Jerković u Ulici vojvode Vlahovića, Talačka kriza Na licu mesta je i Hitna pomoć, Foto: Milena Đorđević

Kako saznajemo, on se prvo posvađao sa suprugom, a potom okrenuo ključ u bravi i odlučio da ne izađe iz sobe u zajedničkom stanu.

Muškarac preti pištoljem, Braće Jerković u Ulici vojvode Vlahovića Policijske i vatrogasne ekipe su na terenu, Foto: Mateja Beljan

U celoj ulici je bilo jako napeto. Atmosfera je bila dramatična. Komšije su pokušavale da otvore prozore, ali nisu smele. Svuda je bila policija.

Muškarac preti pištoljem, Braće Jerković u Ulici vojvode Vlahovića

 Policija je sa njim pregovarala od 11 sati.

Muškarac preti pištoljem, Braće Jerković u Ulici vojvode Vlahovića, Talačka kriza Foto: Milena Đorđević

Razlozi zbog kog pripadnici MUP-a sve češće dižu ruku na sebe

Suicid i pokušaj samoubistva među zaposlenima u MUP-u postaje sve češća pojava. Prema statistikama, svake godine oko deset pripadnika policije podigne ruku na sebe, a tokom prošle decenije to je učinilo više od 130 njih.

Psiholog Aleksandra Janković potvrdila je tezu da specifičnost profesije utiče na broj tragedija u kojima su glavni akteri pripadnici MUP-a.

- Hronična izloženost stresu, kao i činjenica da se nalaze u okolnostima gde su stalno životno ugroženi. Sem stalnih kontrola koje moraju da obavljaju, teško da se može odrediti u kakvim se situacijama nalaze svaki dan. Neophodna je psihološka podrška tim ljudima koji veliki broj informacija, zbog tajnosti, ne mogu da podele sa drugim ljudima, te najčešće gomilaju stres i postaju usamljeni - navela je Janković.

Video: Policija blokirala put do banke koju je zaposeo 17- ogodišnji bandit

(M. B. / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    18. novembar 2019 | 11:45

    A sad zamislite da nas je vise takvih u vise zgrada .

  • Stoja

    18. novembar 2019 | 16:12

    Još na takvu budalu naletiš da te kontroliše. Ovo je strašno

  • Istins

    18. novembar 2019 | 12:05

    Koji baja. Kad si faca otvori vrata. Dok muskarcima nesto ne odgovara kod zena ili batine ili noz ili pistolj, koja nemoc. Svi bi da diktiraju i zapovedaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA