≫ 

Dodela novčanih sredstava srednjoškolcima: Fondacija za mlade talente Beograda raspisala konkurs

Maksimalni iznos koji će se dodeljivati pojedinačnom kandidatu iznosiće 300.000 dinara

  • 0
Goran Vesić

Foto: Beoinfo

Fondacija za mlade talente Grada Beograda raspisala je konkurs za dodelu novčanih sredstava talentovanim učenicima srednjih škola sa teritorije Beograda, a ove godine opredeljeno je šest miliona dinara više nego 2018. godine za nabavku neophodne opreme za podsticanje talenta.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić naveo je da će maksimalni iznos koji će se dodeljivati pojedinačnom kandidatu iznositi 300.000 dinara.

- Očekujemo veći broj mladih talenata kojima će biti odobrena jednokratna novčana sredstva, a fondacija je do sada realizovala tri konkursa, na kojima je više od 180 osnovaca i učenika srednjih škola dobilo novčanu podršku za dalji razvoj njihovih talenata - rekao je Vesić i pozvao srednjoškolce Beograda da se informišu na sajtu Grada i Fondacije za mlade talente i da se prijave na konkurs.

Goran Vesic Manifestacija Dani slobode 2019

Goran Vesić - Foto: Skupština grada

Direktorka Fondacije za mlade talente Ana Zekavica istakla je da se značaj i potvrda dobrog i uspešnog rada ove fondacije upravo ogleda u broju talentovane dece koja su kroz konkurse dobila jednokratnu pomoć.

- Pozitivan glas o ovoj fondaciji se iz godine u godinu sve dalje širi i uspešnost u sprovođenju konkursa, na kojima sve veći broj talentovane dece dobija novčana sredstva kako bi dalje negovala svoj talenat, jasan su pokazatelj da radimo pravu stvar, da čuvamo mlade i brinemo o njima i stvaramo dobar sistem podrške mladim ljudima - rekla je Zekavica.

Konkurs za dodelu novčanih sredstava talentovanim učenicima srednjih škola sa teritorije Beograda traje do 2. decembra, a Fondacija za mlade talente za ovu godinu opredelila je ukupno 18 miliona dinara.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA