Suspendovan policajac koji je vitlao pištoljem zabarikadiran u stanu, sledi disciplinski postupak

Policajci su priveli kolegu nakon što se predao

  • 6
Policajac, Vojvode Vlahovića

Foto: Milena Đorđević

Policajac B. S, koji je u ponedeljak šest sati naoružan i zabarakadiran bio malo u svom, a malo u komšijskom stanu u beogradskom naselju Vojvode Vlahovića, dobio je krivičnu prijavu zbog nasilja u porodici, ali je, takođe, privremeno suspendovan u službi MUP.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su B. S. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici. Njemu je određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu biće priveden nadležnom tužilaštvu. Inače, u Ministarstvu unutrašnjih poslova u toku je pokretanje disciplinskog postupka protiv policijskog službenika B. S. i on će, u skladu sa Zakonom o policiji, biti udaljen s posla do okončanja disciplinskog postupka - kazali su za "Telegraf" u MUP.

Oni nisu iznosili detalje o proceduri koju MUP propisuje u takvim situacijama, a nepoznanica je i od kada je B. S. zaposlen u MUP kao policajac i da li je u međuvremenu menjao status (prekidao radni odnos, bio suspendovan...).

Policajac je, na zaprepašćenje svih komšija, nakon rasprave sa suprugom zatvorio vrata stana i vitlao oružjem, dok je policija blokirala prilaze zgrade, motrila na njega i sve vreme pregovarala o predaji.

Policajac u četrdesetim godinama više puta se pojavljivao na terasi svog stana, a prisutnim novinarima obraćao se i negodovao zbog toga što su sočiva kamera uperena u njega.

Potom je preskočio s jedne na drugu terasu i došao kod komšinice, koja je, srećom, bila dovoljno pribrana da u panici ne uznemiri dodatno komšiju. U jednom trenutku on je bacio policijski opasač, ali se sumnjalo da je oružje ostalo kod njega.

Stanari su bili u čudu i svi govorili da je Bata, kako su svi zvali B. S, bio izuzetno miran i dobar komšija.

Njegova supruga pobegla je neposredno posle rasprave sa njim, nakon čega je on ostao zabarikadiran u stanu. Na kraju, sam se predao.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CH

    20. novembar 2019 | 13:41

    Sad bi nacelnik PU gde je ovaj nesrecni covek bio zaposlen iz moralnih razloga trebao da da ostavku,ali . . . .

  • bip bip

    20. novembar 2019 | 13:56

    Trenutno je suspendovan...nazalost za par meseci ce ga vratiti na posao tako to ide u policiji

  • Kaja.

    20. novembar 2019 | 13:24

    Cus suspendovan coveku pozlilo Procice pi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA