Ovako će izgledati Tiršova 2: Decu će tamo lečiti najsavremenijom opremom i vreme će prolaziti brže

Zgrada će se nalaziti na kraju Deligradske ulice, imaće direktan izlaz na auto-put i biće u blizini Ginekološko-akušerske klinike

  • 2
Univerzitetska dečja klinika Tiršova

Foto: Promo

Bolesni mališani širom Srbije ubuduće će se lečiti najsavremenijom opremom, a vreme koje će provesti u bolničkim sobama biće znatno kraće zahvaljujući novoj zgradi - Tiršovoj 2 koja je, kako je naveo gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, trenutno u fazi izrade urbanističkog projektaOn je naglasio da su se konačno stekli uslovi za izgradnju nove dečje bolnice - Tiršove 2.

Zaključkom Vlade Republike Srbije određena je lokacija za dečju bolnicu - Tiršova 2 nalaziće se na kraju Deligradske ulice.

Univerzitetska dečja klinika Tiršova

Tiršova 2 imaće najsavremeniju opremu, Foto: Promo

Ideja je bila da nova dečja bolnica bude u centru grada ali da istovremeno ima pristupe za pacijente sa više strana, zbog čega je Deligradska ulica idealna lokacija.

Tiršova 2 imaće direktan izlaz na auto-put u dva smera, biće napravljen i kružni tok, a postojaće i isključenje sa auto-puta samo za Tiršovu 2.

Takođe, iz centra grada pacijenti će imati pristup iz pravca Deligradske ulice. Sa treće strane, blizu je i Ginekološko-akušerska klinika tako da deca koja se rode sa najtežim komplikacijama mogu odmah da se leče ili operišu na novoj klinici.

Cilj je da se nova zgrada uklopi u mesto na kome će se nalaziti, a zato su važne i saobraćajnice koje treba da omoguće pacijentima što brži i lakši pristup.

Univerzitetska dečja klinika Tiršova

Zgrada će biti jednostavnija za snalaženje, Foto: Promo

- Nova dečja bolnica će biti rasprostranjena na više od 30.000 kvadrata. Sobe će biti jednokrevetne i dvokrevetne, a oprema najnovija, te će najsavremeniji standardi definitivno biti zadovoljeni - naveo je Radojičić.

On je naglasio da će zgrada biti jednostavna za snalaženje pacijentima i drugim korisnicima, kao i da je važno da se svi u njoj osećaju prijatno i lakše podnesu tegobe zbog kojih su došli u kliniku.

Ova zgrada imaće još 4 podzemne etaže površine su oko 28 hiljada kvadrata te će omogućiti parking za 600 automobila.

Takođe, planirano je rušenje postojećeg objekta na lokaciji tokom zime kada kreću pripremne aktivnosti na terenu za samu izgradnju.

Tiršova 2 je veliki projekat i predstavljaće novi pristup pomoću kojeg će i mališani u Srbiji imati uslove kakve imaju njihovi vršnjaci u najsavremenijim zemljama sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA