Društveno odgovornim aktivnostima do zdravijeg okruženja

Gradonačelnik Beograda prof. Dr Zoran Radojičić, direktor kompanije „Lukoil Srbija“ Denis Rjupin i generalni direktor JKP „Zelenilo-Beograd“, Beograd Slobodan Stanojević danas su, zajedno, zasadili sadnice drveća na zelenoj površini u blizini benzinske stanice kompanije „Lukoil“ na Novom Beogradu

  • 0
Zelenilo Beograd Foto: JKP Zelenilo Beograd

- Posebno mi je drago što smo današnju sadnju uradili sa predstavnicima „Lukoil Srbija“, s obzirom da je to društveno odgovorna kompanija koja od 2003. godine posluje u Srbiji i tokom svih ovih godina daje svoj doprinos stvarima koje se tiču kvaliteta života i interesa građana Beograda i Srbije. Kompanija „Lukoil Srbija“ je doprinela obnovi Avalskog tornja i Botaničke bašte ali i mnogim drugim aktivnostima u domenu zdravstva, sporta, školstva - rekao je gradonačelnik.

Zelenilo Beograd Foto: JKP Zelenilo Beograd

Ovom prilikom gradonačelnik se zahvalio i JKP „Zelenilu-Beograd“ na svakodnevnim aktivnostima koje vrši kako bi se povećao broj stabala u gradu.

Na zelenoj površini u Ulici Džona Kenedija, u blizini „Lukoil Srbija“ benzinske stanice i „Instituta za majku i dete“ zasađeno je 20 stabala dekorativnih lišćara- 11 stabala koprivića i 9 stabala crvenolisne šljive. Istovremeno je ova kompanija, takođe uz asistenciju JKP „Zelenilo-Beograd“,Beograd, zasadila 3 stabla javora u blizini benzinske stanice Avalski put u parku Jove Ilića na Voždovcu.

- Saradnja grada Beograda i kompanije „Lukoil“ jača iz godine u godinu, sa svakim novim projektom koji zajedno realizujemo već celih 16 godina. Kao Beograđanina raduje me ozelenjavanje, uređivanje našeg grada, ulaganje u očuvanje prirode i vidim to kao pozitivan uticaj na zajednicu u kojoj „Lukoil“ posluje i koja je dom njegovih zaposlenih i njegovih potrošača. Ova akcija dolazi kao prirodan doprinos kompanije „Lukoil Srbija“ programu ozelenjavanja Beograda i nadam se da će u lepoti ovog drveća njegovi građani uživati još dugi niz godina - izjavio je ovom prilikom direktor Denis Rjupin.

Zelenilo Beograd Foto: JKP Zelenilo Beograd

JKP “Zelenilo-Beograd” podržalo je današnju sadnju, kao što se uvek rado odaziva i podržava akcije kompanija koje svoju društvenu odgovornost žele da prikažu kroz različite aktivnosti na poboljšanju kvaliteta okruženja u kojem posluju i da svojim primerom i postupcima, doprinesu boljitku društvene zajednice.

Događaju je prisustvovala izvršni direktor za operativne poslove JKP „Zelenilo-Beograd“,Beograd Nataša Šišaković i zaposleni u kompaniji „Lukoil Srbija“.

(Telegraf.rs/

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA