≫ 

"Bio si brat, sin i prijatelj za poželeti": Drugari iz Matematičke gimnazije opraštaju se od Mihajla

Srpski fizičar Mihailo Sporić preminuo je 7. novembra u Velikoj Britaniji

  • 5
Mihajlo Sporić Printskrin: B92

Srpski fizičar Mihailo Sporić, koji je preminuo 7. novembra u Velikoj Britaniji, biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju, a profesori, drugovi, dirljivim rečima oprostili su se od Mihajla na komemoraciji u Matematičkoj gimnaziji.

Komemoraciji prisustvuje i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Mihajlova razredna vidno uznemirena podsetila je na Mihajlove reči iz poslednjeg pismenog zadatka kada je rekao da će vreme provedeno u Matematičkoj gimnaziji meriti po prijateljstvima koja ostaju posle nje.

Mihajlo Sporić komemoracija Drugari se opraštaju od Mihajla Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Direktor Matematičke gimnazije istakao je da je veoma ponosan što je Mihajlo bio učenik njihove škole.

Od Mihajla su se oprostili i njegovi prijatelji iz Matematičke gimnazije. Drugari iz razreda istakli su da je voleo da se bavi sportom, da je istrčao dva puta beogradski polumaraton, da je voleo da svira klavir, da učestvuje na karaokama.

- Bio si drug na koga je mogao svako od nas da se osloni. Svaki problem bi premostio na najbolji mogući način -  rekao je Mihajlov prijatelj iz škole, i dodao:

- Mihajlo prijatelju naš, sa tobom je sve uvek bilo posebno, svaka igra je imala više smisla, svaki trenutak ispunjen. Ponosni smo što smo bili deo tvog života, tvoja hrabrost i snaga će nam uvek biti inspiracija.

Mihajlo Sporić komemoracija Komemoricija Mihajlu Sporiću Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Srpski fizičar Mihailo Sporić, koji je preminuo 7. novembra u Velikoj Britaniji, biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

Završio je Matematičku gimnaziju u Beogradu i osvojio veliki broj nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima iz fizike, matematike, astronomije.

Mladi fizičar je studirao na Triniti koledžu u Kembridžu, a sa karcinomom pluća borio se dve godine. Preminuo je tokom završne godine studije.

Mihajlo Sporić komemoracija Direktor Matematičke gimnazije istakao je da je veoma ponosan što je Mihajlo bio učenik njihove škole Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Video: Kuća prazna, na grobu detinjstvo: Radenko (8) je pre 3 godine umro greškom lekara i niko nije kriv

(Telegraf.rs/Pink)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA