Sahranjen mladi genije Mihajlo Sporić: Uz zvuke klavira otišao na večni počinak

Njegov najbolji drug je sve vreme držao fotografiju mladog naučinika i plakao

  • 10
Mihajlo Sporic Foto: Matematička gimnazija

Srpski fizičar Mihajlo Sporić, koji je preminuo 7. novembra u Velikoj Britaniji, sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju, u pratnji više stotina ožalošćenih.

Više od hiljadu ljudi stiglo je, i još uvek pristiže na Novom groblju kako bi prisustvovali sahrani i odali počast mladom geniju. Pred kapelom okupilo se više od 500 Mihajlovih prijatelja, poznanika i đaka Matematičke gimnazije, dok se u pozadini tiho čuje muzika na klaviru iz kapele.

Od Mihajla su se oprostili i njegovi drugovi. Njegov najbolji drug je sve vreme držao fotografiju mladog naučinika i plakao.

Mihajlo Sporić komemoracija Njegovi drugovi oprostili su se i na komemoraciji u Matematičkoj gimnaziji Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Naš Mihajlo je bio skroman i dostojanstven, na taj način smo ga i ispratili. Hvala vam puno što ste došli. Očigledno je ovo tesan svet bio za njega – rečeno je na sahrani na Novom groblju.

Mnogobrojni prijatelji, rodbina, profesori, školski drugovi u kapeli izjavljuju saučešće porodici mladog fizičara.

Porodica, prijatelji i poznanici mladog genijalca došli su u velikom broju na Novo Groblje, a došao je i ministar prosvete Mladen Šarčević.

Mihajlo će biti najmlađa osoba sahranjena u Aleji.

Tužna povorka ispratila je Mihajla na večni počinak.

Ranije danas održana je komemoracija u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu, kojoj je prisustvovala i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Mihajlo je završio Matematičku gimnaziju i osvojio veliki broj nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima iz fizike, matematike, astronomije. Mladi fizičar je studirao na Triniti koledžu u Kembridžu, a sa karcinomom pluća borio se dve godine. Preminuo je tokom završne godine studije.

(Telegraf.rs/Pink)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    21. novembar 2019 | 15:07

    Dusa me zaboli kad procitam da je jedan mlad zivot okoncan na tako mucan i bolan nacin. Narkomani zive, lopovi zivi i zdravi a ovo dete tako da strada...

  • Marina

    21. novembar 2019 | 14:43

    Ovo boli. Neka ti Arhangel Mihailo podari večni raj a roditeljima utehu. Slava i dobro dete.

  • Djole

    21. novembar 2019 | 14:48

    Tuga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA