≫ 

Detalji incidenta u vrtiću: Otac ošamario vaspitačicu na vratima sobe sa decom, žena ostala u šoku

Žena, koja inače ima skoro četrdesetogodišnje iskustvo, dobila je šamar, potvrdila je za Telegraf.rs direktorka ustanove, Radmila Aranđelović

Profesor osamario ucenicu Ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Kada je jedan od roditelja napao vaspitačicu koja mu čuva dete u vrtiću "Oraščić" na Vidikovačkom vencu u Rakovici, napadnuta žena je ostala u šoku. Žena, koja inače ima skoro četrdesetogodišnje iskustvo, dobila je šamar, potvrdila je za Telegraf.rs direktorka ustanove, Radmila Aranđelović.

- Otac deteta napao je vaspitačicu na vratima sobe u kojoj su bila deca - rekli su za Telegraf iz vrtića.

Incident se desio 12. novembra, navodno posle rasprave oca deteta i vaspitačice, jer je dete ostalo duže u vrtiću, nego što je to ranije dogovoreno. Posle incidenta, pozvana je i policija i napadač je priveden.

Prema navodima direktorke, ustanova je preduzela sve korake predviđene zakonom i obavestila nadležne institucije. Ona je prethodno za beogradske medije izjavila da je od incidenta vaspitačica na bolovanju.

Vaspitačica se i putem svog Fejsbuk profila i u jednoj specijalizovanoj Fejsbuk grupi obratila za pomoć i savet napisavši šta joj se desilo.

Dete čiji je otac nasrnuo na vaspitačicu od dana incidenta nije dolazilo u predškolsko.

- Dete je, naravno, dobrodošlo, a predškolski program je obavezan. Već sutradan otac nije doveo mališana. Imali smo neku prepisku, a na njemu je da odluči šta je u najboljem interesu njegovog deteta - istakla je ranije direktorka PU "Rakovica".

objava vaspitačice vaspitačica je tražila pomoć i savet nakon incidenta / Printskrin: Facebook

"Tukao me je na poslu roditelj jer mu dete nije primljeno na ceo dan nego na šest sati, vaspitač sam sa 37 godina radnog staža, molim za pomoć", napisala je napadnuta vaspitacica na društvenim mrežama.

U Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu kažu da su obavešteni o incidentu istog dana kada se dogodio. Gradski sekretar Slavko Gak kaže za Tanjug da se vaspitači u Beogradu bave jednim od najodgovornijih poslova u gradu i da nema nikakvog opravdanja za nasilje nad njima.

- Zaposleni u predškolskim ustanovama će uvek u ovakvim situacijama dobiti moju podrsku. U beogradskim vrticima bezbednost dece je prioritet, ali i bezbednost onih koji o njima brinu i neprihvatljivo je da se bilo ko na taj način ponaša. Slučaj je prijavljen policiji i verujemo da će nadležni organi uraditi svoj deo posla, a nasilnik biti najstrože kažnjen - rekao je Gak.

Samostalni sindikat predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije osudio je napad nad vaspitno-obrazovnom radnicom, i to na radnom mestu u prisustvu dece.

- Nažalost, nije retkost da su zaposleni u predškoslkim ustanovama izloženi napadima i smatramo da čitavo društvo treba da doprinese da se podigne nivo bezbednosti zaposlenih koji se bave vaspitno-obrazovnim radom, naročito što su deca svedoci (uvođenja panik tastera, status službenog lica) - saopštili su oni.

Video: Procureo skandalozan snimak iz škole: Učiteljica vukla autistično dete po podu

(J.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grada

    27. novembar 2019 | 17:20

    Gospodina u aps,a vaspitacicu na casove srpskog

  • Rastko

    27. novembar 2019 | 19:28

    Dovoljno je pismena da radi sa predskolskom decom i da zna da je dete primljeno na 6 sata a ne na ceo dan u sta je samarom hteo da je ubedi njen tata.

  • Dejan

    27. novembar 2019 | 18:35

    Vaspitač je izuzetno pismena osoba...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA