Palata "Albanija" dočekala rekonstrukciju fasade: Kraj radova najavljen za 2021. godinu

Gradski urbanista Marko Stojčić najavio je promene u centru Beogarda

  • 7
Palata albanija Foto: Wikipedia/Mickey Mystique

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić najavio je da će Grad Beograd finansirati rekonstrukciju fasade Palate "Albanija", čija će obnova biti završena tokom 2021. godine.

Marko Stojčić je u Beogradskoj hronici podsetio da zgrada nije rekonstruisana od svog nastanka. Takođe i da zgrada nije u vlasništvu Grada Beograda, zbog čega nije moguća kompletna rekonstrukcija objekta.

- Grad Beograd je pokrenuo izradu projekta za rekonstrukciju fasade, koji će biti gotov u narednih nekoliko meseci. Pošto je zgrada spomenik kulture, dobili smo odobrenje da u saradnji sa Republikom krenemo u rekonstrukciju fasade, koja će biti završena tokom 2021. godine - naveo je Stojčić.

Kada je reč o montaži nove trolejbuske mreže od Cvijićeve do Dunavske ulice, Stojčić je ukazao na to da je sa građanima, još pre mesec i po dana, dogovoreno da dođe do izmene tog projekta.

- Konkretan dogovor je da trolejbusi ne idu kroz prvi deo Gundulićevog venca, između Venizelosove i Francuske ulice, jer su argumenti građana bili na mestu da je ulica uska, da postoji mnogo zelenila i parking mesta - istakao je glavni gradski urbanista.

SRBIJA BEOGRAD SEDNICA Marko Stojčić, gradski urbanista /Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Dodao je da u projektu nove mreže nije sporan potez kroz Cvijićevu i Takovsku ulicu, gde je i ranije išao trolejbuski saobraćaj, i gde se već izvodi rekonstrukcija mreže. Dok je, kako je rekao, građanima dat rok da predlože neko drugo rešenje za ulice koje su sporne, a tiče se ulica Gundulićev venac, Venizelosove i Žorža Klemansoa.

- Početkom naredne sedmice biće održan sastanak sa građanima o njihovom predlogu, dok će, u međuvremenu, Sekretarijat za javni prevoz uraditi stručnu procenu tog predloga i izneti ga pred građane - najavio je Stojčić.

Podseća da Grad Beograd ima najbolje stručnjake u Srbiji koji se bave javnim prevozom, kao i da će ti stručnjaci probati da nađu zajedničko rešenje sa građanima.

Kada je reč o javnom uvidu u urbanističke planove, Stojčić je ukazao da su oni uvek na raspolaganju građanima u sredstvima javnog informisanja, u zgradi Gradske uprave na oglasnoj tabli i na sajtu Grada Beograda u sekciji oglasi.

(Telegraf.rs/rts.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    30. novembar 2019 | 11:01

    Menjajte to ime . Ne sramoti mo se više čuj Palata Albanija

  • Dile

    30. novembar 2019 | 11:54

    Krajnje vreme da joj se promeni ime, nije mi jasno, ko joj je dao ime palata Albanija

  • Wi-FI

    30. novembar 2019 | 12:59

    Ocigledno ona smeta Titovim partizanima,neznalicama i palih u ovaj divan grad.To je vlasnistvo Trgovackog fonda,pre rata zidana kao osiguranje i pomoc u nevolji tadasnjim trgovcima.A posto je na takvom mestu svi je hoce ali postoji Strazbur...I

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA