≫ 

Od danas važe nova pravila za dostavu robe u Beogradu: Evo šta to znači za ugostitelje i trgovce

Osim uvođenja reda glavni razlog za ovakvu meru predstavlja funkcionisanje gradskog prevoza - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić

  • 9

U Beogradu je danas stupila na snagu Odluka o dostavi koja predviđa da će ubuduće snadbevanje radnji, restorana i ostalih objekata koje imaju takvu vrstu usluge moći da se obavlja samo između 20 sati uveče i sedam sati ujutru, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je novinarima u Beogradu rekao da od danas praktično dostava vozilima mora biti završena do sedam sati ujutru i dodao da su za svako dostavno vozilo koje to ne bude poštovalo predviđene kaznene mere.

Objasnio je da više neće biti moguća dostava sa sabraćajnica i trotoara već samo ako neko ima svoje parking mesto ili svoje dvorište, a glavni razlog ovakve mere je funksionisanje gradskog prevoza.

- Svedoci smo da su mnogi za dostavljanje robe zaustavljali prevoz koristili žute trake, tramvajske šine - rekao je Vesić i dodao da osim uvođenja reda glavni razlog za takvu meru predstavlja funkcionisanje gradskog prevoza.

Goran Vesić, Mladenovac Osim uvođenja reda glavni razlog za ovakvu meru predstavlja funkcionisanje gradskog prevoza, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić-Foto: Skupština grada

Vesić kaže da se svake godine u Beogradu registruje 50 .000 novih automobila i i da javni prevoz ne može da dostigne satnicu koja predviđena zbog velikih gužvi.

Istakao je da će od januara biti izabran i novi model kontrole parkiranja na ulici.

- Nadam se da će sve to biti urađeno dobro, i da će građani biti zadovoljni - naveo je Vesić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    1. decembar 2019 | 16:42

    Kukamo nema dovoljno vozača. A sad pitaj te bilo kog vozača da li želi da radi noću? Tek sad ih neće biti. Nemožete da nađete radnika za dnevnu a kamoli trecu smenu! Umesto da organizuju i prilagode perkinge, ulice, naročito parking servis koji naplaćuje zakup perking mesta i do "400e" mesečno! Vi uvodite zakone koji samo za cilj imaju punjenje budzeta i otezavanje poslovanja firmi pa i njihovo gašenje.

  • PECA

    1. decembar 2019 | 15:41

    Od 8h - 10h dozvoljena dostava dronovima.

  • ivana

    1. decembar 2019 | 14:03

    Ma nema sanse da ovo zazivi. Nabavka se pise uvece, posle 22h.Vecina lokala radi tek od 8 ujutru. Da li stvarno mislite da ce radnici da dolaze u 6 na posao jer roba mora da stigne do 7???Prvo,kretenski je skroz. Razumem i slazem se da kombi koji donosi robu napravi zastoj, prekrsaj i ostalo, ali krenite od toga da trzni centri rade zvanicno od 10 i da njihovi radnici ne dolaze pre pola 9 na posao, a po pravilu do 10 ujutru samo sme roba da dodje. Dok su potrosaci u centru, ne sme da se donosi roba. Tako da, nema nista od ovoga!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA