≫ 

Pao sneg i u Beogradu: Gradske vlasti preventivno posule 100 tona soli

Zabelelo se u Lipovici, Barajevu, Ripnju, Kumodražu, na Avali...

  • 6
Goran Vesić, posetio operativni centar JKP “Beograd put” Foto: Facebook/Goran Vesić

U Srbiji će danas biti hladno, na severu Vojvodine pretežno sunčano, u ostalim krajevima oblačno, u nižim predelima sa kišom i snegom, a u brdsko-planinskim sa snegom, uz formiranje snežnog pokrivača, ponegde i u nižim predelima.

U pojedinim delovima grada - kao što su naselja oko Avale, krovovi i dvorišta su se zabeleli još tokom noći i prijatno iznenadili, pre svega, najmlađe.

Povodom najavljenih snežnih padavina za područje Beograda oglasio se i zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je istakao da gradske službe spremno dočekale padavine, te da je preventivno posuto 100 tona soli, zbog obezbeđivanja bezbednijeg saobraćaja.

Goran Vesić, posetio operativni centar JKP “Beograd put” Foto: Facebook/Goran Vesić

- Jutros oko pet sati posetio sam operativni centar JKP “Beograd put” kako bih se uverio kako je prošla njihova prva noć ove zime u kojoj su imali intervenciju. Uprkos katastrofičnim najavama, mi nismo ni očekivali puno snega i tako smo se i pripremili. Noćas smo imali generalnu probu funkcionisanja sistema za ozbiljnije padavine koje nas očekuju ove zime. Noćas je sneg, od svega centimetar do dva , pao samo u višim delovima Beograda i to, prema našim i informacijama, u Lipovici, Barajevu, Ripnju, Kumodražu, na Avali...

Goran Vesić, posetio operativni centar JKP “Beograd put” Foto: Facebook/Goran Vesić

Na ulici smo imali 69 velikih kamiona od čega 60 naših i devet koje su angažovali “Putevi Srbije” na putevima koje oni održavaju na teritoriji grada Beograda. Do pet sati preventivno je posuto 100 tona soli kako bi se sprečilo stvaranje poledice koja je veoma opasna po odvijanje saobraćaja. Kako padavina više neće biti, povlačimo kamione sa ulica. Bude li kako meterolozi danas kažu, sledeće padavine očekujemo poslednjeg dana ove godine, 31. decembra - napisao je Vesić na svom Fejsbuk profilu.

Goran Vesić, posetio operativni centar JKP “Beograd put” Foto: Facebook/Goran Vesić

Video: Južno od Beograda cela Srbija je bela

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    3. decembar 2019 | 08:52

    S..ebace mi nove patike ta so😠

  • Ako ako

    3. decembar 2019 | 08:54

    Zato kad stvarno padne sneg bice ponovo gradske vlasti u cudu, pa odkud sneg, pa stavili smo vec soli pocetkom decembra.

  • ZoX

    3. decembar 2019 | 09:28

    Путеви су очајни,а ова со ће их докусурути дефинитивно и направити кратере којих већ има поприлично у доста улица,значи катастрофа...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA