Još jedan rekonstruisani kutak odeven je u magično ruho: Novogodišnja idila i u Parku vojvode Vuka

Goran Vesić najavio je da će za desetak dana na Trgu republike biti otvoreno najveće klizalište ikada u Beogradu

  • 2
Goran Vesic

Foto: Skupština grada

Paljenjem lampica na novogodišnjoj jelki u parku Vojvode Vuka na Topličinom Vencu i muzičkim koncertom, večeras je otvoren praznični festival koji će trajati do 8. januara sledeće godine.

Otvaranju festivala prisustvovao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je istakao da se prvi put na Topličinom vencu, koji je rekonstrusian ove godine, održava manifestacija "Beogradska zima".

Goran Vesic

Foto: Skupština grada

- To i jeste suština kada radimo negde rekonstrukciju, da taj prostor prilagodimo tako da mogu da se održavaju kulturne i druge manifestacije, da ti prostori imaju sadržaja - rekao je Vesić za Tanjug.

Goran Vesic

Foto: Skupština grada

On je naveo da je Adrija medija, koja je partner Grada Beograda u organizovanju manifestacije "Beogradska zima", preuzela na sebe da od danas do 8. januara organizuje koncerte, pozorišne predstave, dečije predstave i druge događaje koji će ovde okupljati ljude.

Goran Vesic

Foto: Skupština grada

- Mislim da su napravili jedan lep događaj i pokazali drugim kompanijama da mogu i oni da učestvuju u Beogradskoj zimi - rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika najavio je i da će za desetak dana na Trgu republike biti otvoreno najveće klizalište ikada u Beogradu čime će se, kako je naveo, pokazati funkcija Trga republike nakon preuređenja kao mesta za održavanje velikih događaja.

Goran Vesic

Foto: Skupština grada

- Na sve više i više prostora u Beogradu održavamo razne manifestacije tokom zime - istakao je Vesić, navodeći da je "Beogradska zima" važna zbog turista, ali da je pre svega namenjena Beograđanima kako bi "imali gde da se provedu" i dočekaju Novu godinu.

Goran Vesic

Foto: Skupština grada

Vesić je najavio i da će za 7-8 dana u Lazarevcu biti pokrenut deo manifestacije "Beogradska zima".

Goran Vesic

Foto: Skupština grada

- Tako jedan po jedan prostor otkrivamo, kako šta uradimo, to ostaje u funkciji - rekao je Vesić dodajući da uređenje nije samo po sebi cilj, već da je cilj da novi prostori služe građanima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    11. decembar 2019 | 07:55

    Све на латиници и енглеском језику...Е, мој Београде, како си изгубио душу!!!

  • љиљана

    11. decembar 2019 | 00:47

    Па зар ми немамо Божић Бату? Зашто имитирамо запад или је то још оставштина из комунизма? Значи још нисмо расчистили са идеологијом бивше нам државе.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA