≫ 

Nova aplikacija za turiste i Beograđane: Upoznajte 29 tačaka na Kalemegdanu uz virtuelnog vodiča

Aplikacija je urađena na srpskom, engleskom, nemačkom, ruskom, kineskom i turskom jeziku

  • 0
Kalemegdan

Foto: Pixabay/Oroundo

Uz pomoć aplikacije koju je izradila Turištička organizacija Srbije, svako ko dođe na Kalemegdan i Beogradsku tvrđavu može imati svog, "privatnog" vodiča, koji govori šest jezika: srpski, engleski, nemački, ruski, kineski i turski.

Aplikacija se zove Oroundo, a ako i ne uspete da je nađete na Google Play prodavnici, možete skenirati i QR kod koji se nalazi na reklamnim panoima širom grada.

Aplikacija ima mapu, "vodiča" koji automatski detektuje vaš jezik (onaj na kojem je instaliran sistem biće i jezik "vodiča"), ali i tekstualni opis sadržaja, fotografije, video.

Tako tvrđavu možete upoznati iz svog doma, a turisti mogu unapred da vide najveću znamenitost Beograda.

Obrađeno je 29 tačaka, podeljenih u tri segmenta - Gornji grad, Donji grad i park Kalemegdan.

- Moj telefon "priča" engleski, zato što je na engleski podešen, dakle ovo je pametna aplikacija koja zapravo preuzima jezik na kom je telefon podešen. Ukupno u ponudi je 6 jezika. Vodili smo se zvaničnim podatica Turističke organizacije Srbije i Turističke organizacije Beograda o broju posetilaca, odnosno sa kog područja dolaze - isprićala je Ana Rajić iz Beogradske tvrđave novinarki Prve, sa kojom je isprobala novu aplikaciju na terenu.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA