Uručeni vaučeri mamama prvih beba u 2020. godini: Po 300.000 dinara za svaku porodicu

Noćas u 00:01 rođene su tri bebe, devojčica u КBC "Zvezdara", a dva dečaka u GAК "Višegradska" i КBC "Dragiša Mišović"

  • 13
Zoran Radojičić, prva beba Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić jutros je obišao prvorođene bebe u 2020. godini u КBC „Zvezdara”, GAК „Višegradska” i КBC „Dragiša Mišović” i njihovim majkama uručio novčane vaučere.

On je istakao da je jedna od najlepših dužnosti gradonačelnika upravo obilazak prvorođene bebe, prvog dana nove godine i uručivanje donacije od 300.000 dinara.

Zoran Radojičić, prva beba Poseta porodilji Foto: Beoinfo

Noćas u 00:01 rođene su tri bebe, devojčica u ovom porodilištu, a dva dečaka u GAК „Višegradska” i КBC „Dragiša Mišović”. Nama je važno da kao i prethodnih godina imamo što je moguće više beba u ovoj godini. U 2018. godini rođeno je preko 19.600 beba, a kada je u 2019. godini pravljen presek, taj broj je bio nešto veći nego tada, što znači da populaciona politika Vlade Srbije daje rezultate – rekao je Radojičić.

On je podsetio da je Grad Beograd u prethodnoj godini, osim finansijske pomoći za bliznačku trudnoću i četvrti pokušaj vantelasne oplodnje, u 2020. godini uveo novinu da sa po 10.000 dinara pomogne porodicama za drugorođeno dete.

Zoran Radojičić, prva beba Prve bebe u 2020. godini Foto: Beoinfo

– Grad Beograd će i dalje voditi računa o deci, a moja vizija Beograda jeste da se razvija u pravcu zdravijeg grada i prilagođenijeg razvoju i obrazovanju dece. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati još bolje rezultate, s obzirom na to da ako želimo svetliju budućnost neophodno je da imamo više beba, ali i da mladi ljudi žele da ostanu u Srbiji – zaključio je Radojičić.

U porodilištu na Zvezdari majka Slađana Lazarević rodila je treće dete, devojčicu za koju još nije odlučeno ime, u GAК „Višegradska” Marina Marković takođe je rodila treće dete, dečaka za kojeg će ime izabrati stariji brat, a Ireni Milosavljević je dečak Mateja prvo dete.

Događaju je prisustvovala gradska sekretarka za zdravstvo Vera Dražić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    1. januar 2020 | 11:15

    Kakva je ovo diskriminacija? Zašto drugi roditelji ne dobiju te pare?

  • Krle

    1. januar 2020 | 13:15

    Ovo su sve namesreni porodjaji. Sve do jednog. Bruka sta drzava dozvoljava bahatim doktorima. Korupcija je tolika u porodilistima da je to neverovatno Verujem sa su ove zene platile doktoru za svoj porodjaj. Mozete mosliti porodila se u 00:01. Supruga mi se skoro porodila i dozivela takvu golgotu da je to neverovatno. Nece da vam daju lekove protiv bolova a ko casti doktora on dobije duplu dozu. Javno se prica u porodilistu izmedju zena koliko i ko je platio za porodjaj. Prilikom porodjaja trenutak pre nego sto mi je supruga uspavana prilazi medicinski radnik i kaze nista nebrinite ja sam anesteziolog vi i vasa beba ste mi prvi bice sve u redu.Mozete da zamislite tonete u san a znate i ne mozete da reagujete. Ta ista osoba 3 puta je bola iglom da joj da epidural. Ma karastrofa. I tako se podstice natalitet. Samo da se odsrli covek u africko pleme neko sto dalje odavde.

  • plavi safir

    1. januar 2020 | 12:13

    Nek su sve bebe žive i zdrave ALI da li se samo u Bg rađaju prve bebe u Srbiji ili su samo one bitne?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA