≫ 

Aleksandri je izvađen tumor od pola metra, a dugo nije znala da ga ima: Evo u kakvom stanju je sada

Komšija koji ju je i doveo u Urgentni centar rekao nam je kratko da je sve u najboljem redu i da se nada da će Aleksandra uskoro ponovo biti na nogama

  • 5
Tumor od pola metra, beogradski lekari, operacija Foto: Privatna arhiva

Aleksandri Dimitrov (42) lekari su izvadili tumor o kom je pričala cela Srbija, jer je bio veličine pola metra. Njen oporavak nakon operacije protiče odlično i ona je puštena na kućno lečenje, potvrđeno je za Telegraf.

Kako saznajemo, pacijentkinja je stigla u svoj dom i oseća se dobro. Komšija koji ju je i doveo u Urgentni centar rekao nam je kratko da je sve u najboljem redu i da se nada da će Aleksandra uskoro ponovo biti na nogama.

Tumor od pola metra, beogradski lekari, operacija Foto: Privatna arhiva

Da podsetimo, Aleksandri je uoči Nove godine dijagnostikovan tumor mekog tipa u trbušnoj duplji, a hirurški zahvat je izvršen 9. januara i trajao je tri sata. Lekari su tada iz njenog stomaka odstranili izraslinu od 46 centimetara dužine, 37 širine, a visine 27 centimetara. Zauzimao je celu trbušnu duplju, ali na sreću nije zahvatio nijedan od trbušnih organa.

U razgovoru za "Telegraf.rs" hirurg koji je bio na čelu tima koji je vodio operativni proces, Vasko Tošić rekao nam je da je izraslina rasla mesecima. On je objasnio da je Aleksandru doveo komšija onda kada je postala anemična. 

Tumod od pola metra, beogradski lekari, operacija Foto: Privatna arhiva

Na naše pitanje kako je moguće da pacijentkinja nije osetila toliku izraslinu u svom telu, doktor Tošić je objasnio da je sigurno osetila neku promenu, ali joj nije stvarala bolove, pa se verovatno nije ni podvrgla pregledima.

- Komšija Miša koji je preuzeo brigu o Aleksandri nakon smrti njenih roditelja, doveo ju je kada je već bila anemična, malaksala, iscrpljena, jer je to velika izraslina u stomačnoj duplji koja se hranila krvlju i tako joj oduzimala snagu. Rekao bih da se ovde radi o jednom zapuštenom procesu, došla je u poslednjem času i uspeli smo da izvedemo operaciju bez ikakvih komplikacija - rekao je doktor Vasko Tošić.

(LJ.R./S.Č.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Audi3 2018

    15. januar 2020 | 13:04

    Sretnooooo....

  • Anonimno

    15. januar 2020 | 14:13

    Bila sam u slicnoj situaciji. 2018 godine mi izvadjen tumor izatomaka od 36cm (16Kg) i isto dugo nisam znala za njega. Primetila sam ja da mi stomak tvrdji ali nije me nista bolelo. Hvala Bogu nije uhvatio trbusanje oragane. Operacija trajala sat vremena i sve je, hvala Bogu, proslo kako treba. Aleksandra razumem te! Sve najbolje ti zelim!!

  • Koviljka

    15. januar 2020 | 14:30

    Dobro je što se dobro zsvršilo po obe pacijentkinje! Samo jedno pitanje za sve doktore! Šta bi sa modernom dijagnostikom, silnim iskustvom istih! Ili.. nisu imale da,, počaste" doktore!!!!! Toliko i nadam se da ćete objaviti moj komentar!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA