≫ 

Da li je milicajka postupila grubo? Saslušana službenica koju je na Vidikovcu nokautirala švercerka

Narednih dana Drugo osnovno tužilaštvo doneće odluku hoće li i na koji način sankcionisati osumnjičenu Sadiju D. Za ovo delo preti joj kazna od dve do osam godina

  • 12
nokaut, komunalna milicija, vidikovačka pijaca Printskrin: Telegraf

Komunalna milicajka Alisa M, koju je nakon kraće rasprave i pokušaja oduzimanja kofera nokautirala prodavačica Sadija D. (37), ispitana je u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu povodom tuče nedaleko od pijace na Vidikovcu, saznaje "Blic".

Narednih dana Drugo osnovno tužilaštvo doneće odluku hoće li i na koji način sankcionisati osumnjičenu Sadiju D. Prema informacijama koje poseduje "Blic", njoj se krivičnom prijavom, koju je protiv nje podnela beogradska policija, stavlja na teret delo "napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti".

Za ovo delo, izmenjenim Krivičnim zakonikom, predviđena je kazna od dve do 12 godina zatvora, mada s obzirom da su komunalnoj milicajki, kako su rekli u Urgentnom centru, utvrđene lakše telesne povrede, preti joj kazna od dve do osam godina.

Sadija D., Vidikovac, pijaca Švercerka: Sadija, Foto: Facebook/Sadija D.

Međutim, u članu 323 Krivičnog zakonika stoji i stavka da "učinilac ovog dela koji je bio izazvan nezakonitim ili grubim postupanjem službenog lica može se osloboditi od kazne".

Podsetimo, Sadija D. (37), koja je rekla i da joj ne smeta nadimak "Tajsonka", našla se u centru pažnje javnosti nakon što je posle kraće rasprave i otimanja kofera u kom je bila roba koju je prodavala van tezgi, nokautirala komunalnu milicajku Alisu M. pored pijace na Vidikovcu.

Komunalna milicajka je završila u bolnici, a prodavačica je uhapšena zbog napada na službeno lice. Posle dva dana provedena u pritvoru i posle saslušanja kod tužioca ona je kazala "da nije kriva i da je komunalna milicajka prva nasrnula na nju".

- Čim sam videla miliciju, krenula sam da kupim stvari, međutim, milicajka je mene jurila. Sa mnom je bio sin od 16 godina, a on je bolestan i ne sme da doživi stres. Pre godinu i po dana pao je sa trećeg sprata, imalo je prelom lobanje i nagnječenje mozga, četiri dana je bio u komi, ostao je živ zahvaljujući doktorima i bogu, i on ne sme da se nervira. Nisam želela problem, htela sam da se pomerim, ali eto, desilo se. Komunalni milicajci su nas vređali, a ona me je udarila pred bolesnim sinom. Morala sam da se odbranim, jurila me je, čupala, šutirala, vukla, sve je to dete gledalo. Pao mi je mrak na oči! Lupila sam je, nisam mogla više da trpim. Uplašila sam se i pobegla u ćošak i tu sam izgubila svest. Kad sam došla sebi, videla sam lisice na rukama - ispričala je Sadija.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leka

    16. januar 2020 | 10:53

    Do god zakon ne bude isti za sve ovo ce biti slika Srbije. Do god mali, sitni sverceri i krsioci zakona budu drasticno kaznjavani a po beogradskim ulicama Veliki igraci, lopine, krimosi i deo opozicije rusi, urla, razbija, krsi sva moralna i materijalna pravila. Njima se dozvoljava da cak i vrata univerziteta otvaraju nogom i dupetom, dok obican svet dozivljava da se prema njemu ponasaju ispod svake linije dostojanstva. Pustili ste notare, Izvrsitelje, Sve moguce vrste nekih cuvara reda, mira i pravde, pod epitetom KOMUNALCI, ladno ste ih pustili na sirotinju. Tu sirotinju ste svi vi iz vladajucih vrhuska doveli do prosjackog stapa. Dugogodisnjom pljackom drustvene imovine od strane vas koji ste se popeli na vlast dolaskam "demokratije" pa postali bezobrazno bogati a narod bezobrazno siromasan. Eto sad ti koji su narod doveli u bezislaz, e ti zive bahato i bezobzirno u raskosnom luksuzu, njih ne dirate a na narod ste sve te vase izvrsitelje, komunalce, sudije i ostale satrape pod slikom cuvari zakona i prade, njih ste napujdali i pustili ko gladne pse medju zeceve dok vukovi, medvedi, lisice i slicne bahate i mocne strukture pljackaju na angro i stite se parama i rupama u zakonu.

  • Rastko

    17. januar 2020 | 13:33

    OVO ni pod razno NE moze i NE sme da se nazove sluzbeno vec KRIMINALNO postupanje.

  • Cc

    16. januar 2020 | 11:56

    Maksimalna moguca kazna za nasilje nad zenama!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA