≫ 

Beogradom ponovo haraju "vz, vz, vz" tipovi: Devojci ponudio zamenu evra, pa prepolovio gomilicu

Beograđanka umalo da bude prevarena, jer je diler deviza spremio prevaru zvanu "dve gomilice"

  • 18

"Devize, devize, vze, vze, z z z z" Mlađi bi mslili da je ovo neka nova instagram fora, a oni stariji dobro znaju o čemu se radi. Otkad je dinar stabilan, a menjačnice su na svakom ćošku, takvi mutni tipovi, koji nude zamenu evra za dinare na ulici, nestali su. I baš zato što smo ih zaboravili, javljaju se novi prevaranti. Ovo je iskustvo jedne Beograđanke.

Dok je stajala ispred zatvorene menjačnice, čovek joj je prišao i ljubazno ponudio da joj on zameni novac.

Verujući da nema lošu nameru, devojka je pristala. Ali, umalo da bude prevarena, jer je diler deviza spremio prevaru zvanu "dve gomilice".

I sve je u početku izgledalo korektno - diler joj je ponudio da prebroji krupan novac koji je držao u jednoj ruci, dok mu je u drugoj bio svežanj sitnog.

Brojala je i sve je bilo u redu. Ali, pošto brojka nije bila okrugla, diler joj je dao drugu gomilu sitnog novca - po 10 i 20 dinara. Dok je brojala i ovaj ostatak on je neprimetno iz veće gomilice izvukao skoro pa polovinu novca.

- Ja sam to odmah primetila, i pitala sam ga o čemu se radi. A on je samo zgrabio sve pare iz mojih ruku i pobegao. Nisam prevarena, jer mu još nisam dala evre, ali mislim da bi ljudi trebalo da znaju za ovo i da nikako ne menjaju novac na ulici - ispričala nam je.

Kaže, on je dežurao ispred menjačnice i vrebao žrtve. Prišao joj je, pa čak ponudio i bolji kurs. A prevara koju je spremao tako je dobro osmišljena da bi malo ko mogao na vreme da reaguje.

- Dok ste na ulici sa novcem, ipak ste podozrivi. Brzo brojite taj novac da vam neko slučajno ne priđe sa strane. Pošto ste koncentrisani na brojanje sitnine, on neprimetno može da ukrade deo novca iz veće gomile. Mnogi to ne bi primetili, a uzeo je gotovo polovinu iz te gomile - priča ova Beograđanka.

Video: Jastuk pun neprijavljenih deviza

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DaDa

    16. januar 2020 | 23:35

    Pitam se ima li u ovoj državi zakona i sudstva jer ista ekipa već godinama vara narod kod palate Albanija i u pasažu Zelenoga venca. Reč je dvojici Roma u zrelim godinama, onižega rasta i jednoga Roma taksiste nešto mlađega a glave okrugle kao kliker koji im pomaže, čuva stražu ili nekada digne galamu ako se prevareni požali policiji. Malo se pritaje pa opet krenu varati narod. Koriste situaciju kada je gužva u menjačni. U policiiji kažu da ih sudija pušta iako su višestruki povratnici u tome kriminalu. Čak nekada nude devize i naočiled komunalnih policajaci koji nekada tuda šetuckaju kao da su na paradi a ne na dužnosti.

  • Ron Dzeremi

    16. januar 2020 | 23:55

    Na pocetku Ohridske tj Brane Crncevica na Vracaru ima dva cigosa koji ispred menjacnice stalno varaju narod.Rasporedjeni su po coskovima jedan kod Maxija drugi kod menjacnice.Pazite se ako tamo menjate novac jer je i menjacnica sa njima u dilu cini mi se.

  • Mi smo

    16. januar 2020 | 22:55

    Ima ih opet koliko hoces

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA