Četvrtaci iz Borče napravili najlepšu jelku od neverovatnog materijala: Dobili su i nagradu za to

U edukativno-kreativnoj akciji “Upotrebi maštu-pokreni reciklažu” učestvovalo čak 35 beogradskih osnovnih škola

  • 0
Reciklažna jelka, JKP Gradska čistoća

Foto: Promo

Javno komunalno preduzeće "Gradska čistoća“, drugu godinu zaredom organizovalo je novogodišnju, edukativno-kreativnu akciju "Upotrebi maštu – pokreni reciklažu“. U akciji su učestvovali učenici od prvog do četvrtog razreda, a njihov zadatak je bio da naprave novogodišnju jelku od reciklabilnog otpada.

Odeljenje IV/3 OŠ “Stevan Sremac” iz Borče je ove godine napravilo najlepšu jelku od reciklažnog materijala i kao nagradu za njihov trud JКP “Gradska čistoća” im je poklonilo laptop računar, koji će im olakšati svakodnevni rad i učenje.

Sama činjenica, da je u ovogodišnjoj edukativno-kreativnoj akciji “Upotrebi maštu-pokreni reciklažu” učestvovalo čak 35 beogradskih osnovnih škola, govori da deca poručuju da ne zaboravimo da njima u nasledstvo moramo ostaviti zdravu planetu, jer će cenu naših pogrešnih postupaka plaćati upravo oni.

Reciklažna jelka, JKP Gradska čistoća

Foto: Promo

- U poslednje vreme se puno govori o zagađenju vazduha i čini se da svi očekuju da se problem reši za dan, što naravno nije moguće. Ono što je moguće, a u čemu treba da učestvuje svaki pojedinac, jeste da zajedno mnogo intenzivnije nastavimo da radimo na očuvanju životne sredine – rekao je Marko Popadić, direktor JКP "Gradska čistoća" i podsetio da je jedan od načina da naš grad bude zdravo mesto za život, da recikliramo:

Reciklažna jelka, JKP Gradska čistoća

Foto: Promo

- Zato intezivno radimo na edukaciji najmlađih i ova akcija je samo jedna u nizu. Drago mi je što su najmlađi Beograđani već svesni važnosti reciklaže i nadamo se da svoja znanja primenjuju i prenose i članovima svojih porodica. Zato smo njihov trud, kreativnost i znanje i nagradili.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA