"Zašto se svi prodavci na crno vade na bolesnu decu?": Polemika oko napada na Vidikovcu još traje

Prodavačica Sadija, koja je udarila komunalnu policajku, bila je gost jutarnjeg programa

  • 94
Sadija Durmiši

Printskrin: Happy TV

Polemika oko incidenta na Vidikovačkoj pijaci, kada je žena koja je ilegalno prodavala robu udarila komunalnu policajku, i dalje deli javnost Srbije.

Sadija Durmiši, prodavačica koju su jedni osudili, a drugi podržali zbog njenog čina, gostovala je u jutarnjem programu jedne televizije, gde je ponovo ispričala detalje incidenta.

- Došla sam ujutru rano tu sa sinom koji je bolestan. Ni 10 minuta kako smo postavili robu, videli smo ih (komunalne policajce) i automatski počeli da se pakujemo. Kako su sišli, pojurili su direktno na mene. Ostao je moj sin da spakuje svoje igračkice i neku robu. Počeli su da viču na njega, a on ne sme da pretrpi nikakav stres zbog svog stanja - tvrdi Sadija.

nokaut, komunalna milicija, vidikovačka pijaca

Komunalna policajka Printskrin: Telegraf

Kako kaže, komunalna policajka je počela da joj uzima robu iz ruku.

- Govorili su mi "Neću više nikad da te vidim ovde". Pre nego što su kamere uključene, ona se okliznula i pala. Njene kolege su je podigle, a ja sam pokušala da se udaljim, međutim ona je nastavila da me preti. Tu sam bila napadnuta, povukla me je, grebala - tvrdi Sadija i dodaje da niko nije pokušao da je legitimiše.

Opisala je i trenutak kada je legitimisala policajku.

- Ona je prvo krenula na mene. Videlo se da me zabacila. Moje maloletno dete bilo je proed mene, nisam mogla da dozvolim pred detetom da me tuku. Nesvesno sam je udarila. Nakon toga sam potrčala u stranu. Uplašila sam se, mislila sam da će svi oni da me biju pred detetom - rekla je Sadija, na šta joj je voditeljka odgovorila da je niko ne bi tukao, jer komunalna policija to po zakonu ne sme.

Bolesno dete - stalni izgovor prodavaca na crno

 

Ipak, Sadijina priča poljuljana je onog trena kada se u emisiju uključila koleginica povređene policajke, Marija, rekavši kako se prodavci na crno često "vade" na svoju bolesnu decu, te kako je Sadija poznata po tome.

Sadija D., Vidikovac, pijaca

Sadija Foto: Facebook/Sadija D.

- Zašto svi nelegalni prodavci koji su u prekršaju kao izgovor koriste to da je sa njima bolesno dete? Taj detalj mi je jako interesantan. Za devet godina u policiji toliko sam puta čula taj isti izgovor. Drugo pitanje je - zašto se ponašaju bahato? Vidikovačka pijaca je prepuna nelegalnih prodavaca polovne robe. Oni znaju da ćemo se mi pojaviti sa inspekcijom i mogu da se pomere kada nas ugledaju. Onog ko ostane, mi legitimišemo i roba mu se oduzima, a Gradska čistoća tu robu nosi - rekla je policajka Marija.

Kako je dodala, Sadija im je odranije poznata.

- Nije istina da komunalni policajci prete. I mi nju znamo vrlo dobro. Ona je uvek osoba koja pravi probleme, koja se dere i skače, ona koja tvrdi da njoj niko ne može ništa. I zaista želim da mi odgovori zašto sa sobom vodi maloletno i bolesno dete dok odlazi da radi nešto nelegalno - zapitala je ona.

Narod nepravedno potcenjuje važnost komunalne policije

 

Advokat Lazar Glišović još jednom je ponovio da komunalni policajci imaju pravo da legitimišu građane.

- Žao mi je komunalne policajke, ali mogu da prebacim njenim starešinama što je ona na ovaj način postupila. U patroli najmanje treba da idu dva lica, a vi ovde ne možete videti drugo lice. Nejasna radnja hvatanja predmeta i pokušaja hvatanja gospođe - to je takođe posledica nedostatka obuke, što je propust onih koji su za obuku zaduženi. Komunalna policija u svojim proširenim ovlašćenjima ima pravo da određeno lice zadrži kako bi mu se utvrdio identitet. Ukoliko to nije moguće, da isto lice privede regularnoj policiji ili sačeka dolazak regularne policije - rekao je on.

Kako je dodao, naš narod nepravedno potcenjuje važnost komunalne policije.

- Od formiranja komunalne policije ona uživa lošiju reputaciju, iako su u pitanju ljudi koji održavaju komunalni red i mir baveći se nižim radnjama od kojih je rasterećena regularna policija. Svako njihovo delovanje upereno je u poboljšanje funkcionisanja samog grada - kazao je on.

Video: Incident na Vidikovcu, ulična prodavačica nokautirala komunalnu policajku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    23. januar 2020 | 20:01

    Hapsite prodavce kontejner robe a one koji vam ispred nosa prodadose pola Srbije i koji i danas kradu na angro tretirate kao da su vam rod rodjeni a nije da nisu.

  • Kyl

    18. januar 2020 | 22:52

    Ja sam danas prisustvovao sceni gde komunalni policajac obilazi oko nepropisno parkiranog Mercedesovog dzipa jednog zestokog momka tu iz kraja, nije video da ovaj izlazi iz kafica dok mu nine doviknuo da proseta da ne bi imao problem. Vas hrabri komunalc je nestao u roku od par sekundi, kad vec tako zestoko sprovode pravdu sto je ne sprovedose i na ovom. Znate zasto, zato sto ne smeju da se zamere sebi ravnom ili jacem, zato sto nine sirotinja, zato sto ima tezu ruku od ove gospdje... Onog momenta kad zakon bude isti za sve slazem se i da kazne i ovu gospodju, ali do tad dok budu kaznjavali samo one koji nemaju za hleb, isvi trebaju da postupaju sa njima kao doticna gospodja.

  • Nenad

    18. januar 2020 | 22:40

    Tu gospodju koju ste doveli u jutarnji program odma smestiti u zatvor jer joj je tamo mesto posto je udarila sluzbeno lice u vrsenju svoje duznosti a dete ako je bolesno treba da ide kod lekara ili da sedi kuci a ne da ide sa majkom na ovom minusu na ulici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA