U ovom delu Beograda šest stambenih zgrada dobiće novi izgled

Obnova fasade na jednoj zgradi već je počela

  • 1
Goran Vesić Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić razgovarao je danas sa građanima dela rakovičkog naselja Vidikovac i najavio rekonstrukciju fasada na šest stambenih zgrada u ulici Vidikovački venac, od kojih je obnova jedne već počela.

- Konačno uspevamo da dovedemo zgrade u red, ne samo ovde već u čitavom gradu kako bi konačno postao bolje mesto za život. Na ovim zgradama se vidi koliko su propale poslednjih decenija. Šest stambenih zgrada će tokom ove godine biti rekonstruisane, a radovi na jednoj već su počeli - rekao je Vesić.

U ovom delu grada se, kaže, radi jedno dečje igralište, a biće urađeno još jedno, kao i još jedan park.

Građani su se tokom razgovora požalili i na komunalni nered oko Vidikovačke pijace, a Vesić im je rekao da komunalna milicija i opštinska inspekcija zajednički pokušavaju da suzbiju nelegalnu prodaju na toj pijaci, kao i da će ona biti rekonstruisana.

Goran Vesić Građani su se tokom razgovora požalili i na komunalni nered oko Vidikovačke pijace, a Vesić im je rekao da komunalna milicija i opštinska inspekcija zajednički pokušavaju da suzbiju nelegalnu prodaju na toj pijaci, kao i da će ona biti rekonstruisana - Foto: Beoinfo

- Tokom ove godine ćemo početi da radimo projekat rekonstrukcije Vidikovačke pijace, a sa radovima ćemo početi verovatno za dve godine - rekao je Vesić.

Naveo je da će Vidikovačka pijaca biti moderna, neće biti zatvorena kao Palilulska, ali će biti pokrivena, potpuno drugačija nego sada i imaće sve uslove koje treba da ima jedna pijaca.

Građani su postavljali pitanja u vezi sa javnim prevozom, legalizacijom, uređenjem zelenih površina, ali i postavljanjem dodatnih kontejnera jer ih, kako su ukazali zameniku gradonačelnika, nema dovoljno.

Goran Vesić Građani su se požalili i na problem nepropisnog parkiranja i nedovoljnog broja parking mesta, a izrazili su i želju da se napravi autobusko stajalište na Ibarskoj magistrali nedaleko od ovog dela Vidikovca - Foto: Beoinfo

- Nešto od toga može da se reši brže, nešto će trajati, ali ono što je najvažnije to je da pričamo sa ljudima o problemima koje imaju, da vide da imaju mogućnost da razgovaraju i sa predstavnicima grada, i opštine i javnih preduzeća i da pokušavamo da rešimo probleme - rekao je Vesić.

Građani su se požalili i na problem nepropisnog parkiranja i nedovoljnog broja parking mesta, a izrazili su i želju da se napravi autobusko stajalište na Ibarskoj magistrali nedaleko od ovog dela Vidikovca.

Kako je rečeno, te stvari će u narednom periodu biti predmet provera kako bi se videlo da li građanima može da se izađe u susret.

Goran Vesić Podsetio da je ovo samo jedno u nizu rakovičkih naselja koje zajedno sa saradnicima obilazi, te da je tako u čitavom gradu i da će i ubuduće razgovorati sa građanima - Foto: Beoinfo

- Veći deo problema kroz razgovor možemo da rešimo i zato su ovi razgovori važni. Politika je svaka dobra ako rešava probleme ljudi i ako je dobra za ljude, a dobra je za ljude ako se njihov život svakodnevno menja nabolje - istakao je Vesić.

Podsetio da je ovo samo jedno u nizu rakovičkih naselja koje zajedno sa saradnicima obilazi, te da je tako u čitavom gradu i da će i ubuduće razgovorati sa građanima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rajnhard

    18. januar 2020 | 14:19

    Nisu zgrade propale, već je investitor, koji je dograđivao zgradu, skarabudžio fasadu, nestručno je odradio.... Investitore koji su radili Vidikovac na sud, pa da sve lepo plati. I na Labudovom brdu je počela da otpada fasada, zafvaljujuči muljanju sa fasadom! Pitanje: gde su bili inspektori Opštine Rakovica da provere kako se rade fasade, koliko spratova ima više od prijavljenih-dozvoljenih, da li je projekat i stečeno stanje identično.... Au, muljačine!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA