≫ 

Vlasnik "Cunamija" veruje da je požar podmetnut: "Pretili su mi, a imam sve papire"

On je na našu adresu poslao dokumentaciju

  • 22
Požar Novi Beograd blok 45 splav Cunami Foto: Nikola Tomić

U velikom požaru koji je izbio 20. januara na Novom Beogradu, na Savskoj obali, izgorela su četiri splava "Cunami". Vatrenu stihiju koja je kuljala sat vremena gasilo je devet vatrogasnih ekipa i oko 30 vatrogasaca. Vlasnici ove firme za "Telegraf.rs" ispričali su da veruju da je požar podmetnut i kazali da su za splavove pribavili sve potrebne dozvole.

- Mi te splavove koji su izgoreli nismo ni izdali, bili su prazni. Angažovali smo privatnog veštaka, koji treba da pregleda splav.  Verujem da je požar podmetnut, jer sam dobijao pretnje, a u novembru prošle godine mi je zapaljen automobil - kazao je Aleksandar Zubac, vlasnik splavova "Cunami".

Kako kaže pretili su mu članovi grupe "Savski nasip".

- Kleli su me, da mi deca i žena dobiju rak, da će da prijave bombu, što su i uradili, nakon čega su bili privedeni. Pričaju da zagađujem reku i da sam nelegalan, da sam mafijaš, da prodajem drogu... Vređaju goste i kivni su na ceo koncept. Rešićemo to sa njima preko suda- dodao je.

Kako kaže, ima sve dozvole za splavove.

Plutajuća dozvola Cunami Foto: Privatna arhiva

- Nismo nelegalni, imamo dozvole, plutajuće dozvole, sve crno na belo. Dva splava su bila osigurana - rekao je Zubac.

On je na našu adresu poslao dokumentaciju i kako objašnjava, ona se odnosi na tri splava koji su u njihovom vlasništvu, dok je četvrti pod franšizom.

Među dokumentacijom je plutajuća dozvola za splav, lična dozvola za upravljanje čamcem, Ugovor o osiguranju plovnih objekata... 

Tu je i Zahtev za tehički nadzor u čijem prilogu je navedena sledeća dokumentacija: Protivpožarna dokumentacija, jednopolna shema elektroinstalacije, megatest elektroinstalacije, izjava o samogradnji, dokaz o uplati administrativne takse, pregled poslovnih podataka iz APR, ovlaćenje, fotokopija OP obrasca.

Poslao nam je i nalog za uplatu takse za vršenje tehničkog nadzora u iznosu od 134.843 dinara Upravi za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidvu. Tu je i tehnički crtež projekta splava, na kojem se vidi da je reč o jednom plovnom objektu podeljenom na tri dela.

Naša redakcija obratila se i "Savskom nasipu", ali odgovor do objave teksta nije stigao.

Oni su, inače, na svom fejsbuk profilu naveli da dozvole koje je Zubac priložio nisu valjane.

- Prema pravilniku, dozvole koje je vlasnik 4 izgorela Cunami splava Aleksandar Zubac poslao nisu adekvatne... - napisali su.

Požar, Splav Cunami Foto: Nikola Tomić

Da podsetimo, povređenih nije bilo, a angažovan je i jedan vatrogasni brod koji je požar gasio sa reke.

Video: Stravičan požar u 45. bloku: Potpuno izgoreo splav na Savi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veki

    24. januar 2020 | 23:42

    Obale reka su postale ruglo od splavova. Ima ih previse da se skoro obala i ne vidi.

  • Miško

    25. januar 2020 | 00:55

    Dokovi Save su postali ruglo, valjda je normalno da ti splavovi imaju duz obale lokacije gde mogu da se postave tri splava, pa 500 metara prazno, pa opet tri splava i tako duzinom celog doka Save, da i oni koji setaju imaju neki pogled na reku Savu, a ne da gledamo raspadnute objekte i prljavu reku, a zivimo kraj reke, neka se neko iz grada pozabavi time, kapiramo da treba da ima neki kafic i restoran da mozemo da uzivamo sa decom, ali trenutna situacija je katastrofalna!

  • Blok 45

    24. januar 2020 | 22:46

    Milogorac, jel ti TETKA iz Amerike dala pare za splavove, glisere, skutere, besne automobile ili oni MOREPLOVCI iz KOTORA?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA