≫ 

Kineski turisti iz Vuhana ovih dana stižu u Beograd: Biće pod nadzorom 24 sata, čeka ih novi pregled

Oni će praktično biti pod nadzorom 24 sata

  • 48
Vuhan, Kina, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Kineski turisti iz Vuhana, koji su prethodna dva dana boravili u Hrvatskoj i u BiH, stižu u Srbiju ovih dana, saznaje Tanjug, a ne danas, kako su preneli pojedini sarajevski mediji.

Njih će na graničnom prelazu sačekati epidemiolozi iz Srbije, pod čijim će nadzorom biti tokom boravka u našoj zemlji.

Epidemiolog Federalnog zavoda za javno zdravlje BiH Andrea Jurić izjavila je da nema razloga za alarm i da je njihovo zdravstveno stanje uredno, prenosi sarajevski Dnevni avaz.

- Oni će celim putem biti praćeni i posmatrani u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije i u skladu sa našim zakonskim propisima i odredbama - rekla je Jurić.

Kako se navodi, to znači da će oni praktično biti pod nadzorom 24 sata, a sledeći pregled ih očekuje u ponedeljak ujutru na Graničnom prelazu Doljani, budući da će nakon Sarajeva krenuti ka Beogradu.

Kineski turisti iz Vuhana, grada iz kojeg je krenula epidemija koronavirusa, stigli su na evropsko tle avionom u Milano, a odatle autobusom obilaze Hrvatsku, BiH, Srbiju.

Video: Kontrola na aerodromu Nikola Tesla zbog koronavirusa

(Telegraf.rs/ Dnevni avaz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dorćolac

    27. januar 2020 | 19:39

    Jutros u gradskom prevozu jedna kineskinja kinula, na sledećoj stanici u autobusu ostali samo vozač, ona i jedan što spava sa slušalicama u ušima...

  • Trendi snajka

    27. januar 2020 | 12:29

    S obzirom koliko je kod nas zagađen vazduh čisto sumnjam da bi virus preživeo

  • Realan

    27. januar 2020 | 09:57

    Ko njima dozvoljava da se setaju po svetu iako dolaze iz zaraženih područija.Sad našli da dolaze kad vlada epidemija ovo je strašno u vuhanu je karantin znaci nema izlaska iz grada a kako su uspeli da ovi turisti izadju iz kine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA