≫ 

Poznat tačan datum Pobednikovog povratka na Kalemegdan

Za ovih nekoliko meseci, koliko je trajala restauracija, otkrivene su i mnoge misterije "Pobednika", kako na samoj figuri, tako i na postolju na kojem je duže od devet decenija stajala

  • 3
Kalemegdan

Foto: Pixabay

Beogradski Pobednik vraća se na Kalemegdan posle tri i po meseca od početka restauracije. Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda objavio je konačan datum kad će se simbol prestonice naći na svom starom mestu.

- "Pobednik" se iz ateljea u Smederevu vraća na Beogradsku tvrđavu 12. februara! Pozivamo vas da u četvrtak 13. februara, od ranih jutarnjih sati, dođete i iskoristite jedinstvenu priliku da vidite "Pobednika" pre njegovog vraćanja na stub koje je planirano za 14.2. - saopštili su iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Beogradski Pobednik

Foto: Zabod za zaštitu spomenika Beograda

Beograđani, ali i mnogi turisti, biće u prilici 13. februara da iz blizine osmotre "Pobednika" i na licu mesta se uvere u sve radove koji su na njemu izvršeni.

Podsetimo, figura "Pobednika" je pod velikom medijskom pažnjom skinuta sa postolja na Beogradskoj tvrđavi 10. oktobra prošle godine i odmah transportovana u Smederevo. U međuvremenu utvrđeno je da se "Pobednik" nalazio u veoma lošem stanju, da je čak postojala mogućnost da usled jakog vetra i padne.

Takođe, za ovih nekoliko meseci otkrivene su i mnoge misterije "Pobednika", kako na samoj figuri, tako i na postolju na kojem je duže od devet decenija stajala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sad

    29. januar 2020 | 14:53

    Mogu mirno da lipšem!

  • Svasta

    29. januar 2020 | 16:29

    Kao da je neki drugi spomenik. Uopste ne lici na onaj koji smo imali godinama, ili mozda gresim?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA