Novi klub za starije u Starom Železniku: Otvaranje 8. marta

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić je izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja novog kluba za starije i dodao da je to drugi takav klub u Starom Železniku

  • 2
Goran Vesić, Novi klub za starije u Železniku Foto: Beoinfo

U čukaričkom naselju Stari Železnik osmog marta biće otvoren Dnevni centar i klub za starije "Olga Ðulić", a završne radove na rekonstrukciji i adaptaciji objekta u kojem će se nalaziti taj novi prostor za starije sugrađane obišao je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je naveo da se zrelost jednog društva ogleda u tome kako se brine o najstarijima i najmlađima i dodao da društvo u Beogradu postaje sve zrelije i da se sve bolje odnosi prema tim kategorijama stanovništva.

- Novi klub za starije, koji će biti otvoren osmog marta, je 31. takav klub u Beogradu - precizirao je Vesić.

Ova usluga je, podsetio je, u Beogradu počela da se razvija od 1973. godine, a do 2013. u prestonici je bilo 20 klubova za starije.

- Kroz ove klubove godišnje prođe oko 10.000 seniora koji tu dobijaju različite vrste usluga, ali ono što je najvažije tu mogu da se druže, obrazuju... - naveo je Vesić.

Ovo je, kaže, primer kako zajedno mogu da rade opština i Grad Beograd, navodeći da je u novi klub za starije u Starom Železniku uloženo više od 5,5 miliona dinara.

- Tokom obilaska radova, predstavnik penzionera mi je rekao da su stanovnici Starog Železnika, kada smo pre oko godinu dana predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić i ja bili na razgovoru sa njima, rekli da ne veruju da ćemo ovo uraditi. Drago mi je što smo ih razuverili - rekao je Vesić. Ovo, dodao je, pokazuje da zajedno sa građanima mogu da se identifikuju i reše problemi i istakao da je to posao vlasti.

Vesić je rekao da ne mogu svi problemi da se reše odjednom, ali da će, ako se rešava problem po problem, većina problema u Beogradu biti rešena.

Goran Vesić, Novi klub za starije u Železniku Vesić je rekao da ne mogu svi problemi da se reše odjednom, ali da će, ako se rešava problem po problem, većina problema u Beogradu biti rešena - Foto: Beoinfo

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević zahvalila je opštini Čukarica na tome što je pronašla i opredelila prostor u Starom Železniku, u kome će biti otvoren novi klub za starije.

- Grad Beograd je snosio troškove renoviranja i kompletnog opremanja, kao i budućeg funkcionisanja ovog kluba za penzionere - rekla je ona i dodala da će najstariji sugrađani tu moći da se druže i učestvuju u raznim besplatnim aktivnostima.

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić je izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja novog kluba za starije i dodao da je to drugi takav klub u Starom Železniku.

Goran Vesić, Novi klub za starije u Železniku Grad Beograd je snosio troškove renoviranja i kompletnog opremanja ovo kluba za penzionere - Foto: Beoinfo

To je, dodao je, dokaz da rukovodstvo opštine Čukarica brine o svim delovima te opštine.

- Zajedno sa Gradom Beogradom, kompletno smo renovirali ovu zgradu, uradili fasadu. Osim toga, kompletno smo renovirali i prostorije iznad kluba za penzionere, koje koriste udruženja građana - rekao je Kolarić i zahvalio zameniku gradonačelnika i sekretarki za socijalnu zaštitu.

U ime penzionera Starog Železnika, obratio se Milan Stevanović koji je zahvalio na novom klubu za penzionere.

- Pre oko godinu dana, kada smo se sastali sa zamenikom gradonačelnika, nisam verovao da će se ovo ostvariti, a sada vidim da su naše želje i snovi ostvarivi - rekao je on i zahvalio Gradu Beogradu i opštini Čukarica.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rola

    7. februar 2020 | 16:27

    Kada se otvori novi klub za starije u Starom Železnuku Čović çe ga krstiti sa FMP-3. Sledeço da se otvori u Novom Železniku i zvaće se FMPXL-4 Čovkins.

  • Logika

    7. februar 2020 | 17:37

    Ne klub, samo, no i gerontološki centri, jer nas niko ne šljivi, sve si mu omogućio, i prođe i neće dobar dan da ti kaže. Eeee, što li smo čuvali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA