≫ 

Evo kada će Nebojša Glogovac dobiti ulicu u Beogradu

"Prema odluci Skupštine grada Beograda, koja postoji decenijama, da bi ulica ili trg dobili ime po nekoj osobi neophodno je da prođe najmanje tri godine od smrti", kaže Vesić

  • 2

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, odgovorio je danas na pitanja velikog broja građana o tome da li će glumac Nebojša Glogovac dobiti ulicu u Beogradu i zašto se to nije dogodilo do sada.

Vesić je, na društvenoj mreži Fejsbuk, rekao da "prema odluci Skupštine grada Beograda, koja postoji decenijama, da bi ulica ili trg dobili ime po nekoj osobi neophodno je da prođe najmanje tri godine od smrti. Ova odluka se uvek poštovala pa je tako Bulevar patrijarha Pavla dobio ime tri godine posle smrti Patrijarha" - rekao je Goran Vesić.

Zamenik gradonačelnika je istakao da će se tako steći uslovi da Nebojša Glogovac dobije ulicu u Beogradu posle 9. februara 2021. godine.

Međutim, da li će se to dogoditi zavisi od odluke Кomisije za spomenike i nazive trgova i ulica, da li će biti predloga kao i raspoloženja javnosti, kaže Vesić.

Ipak, Vesić ne sumnja da će javnost podržati ovakav predlog kada bude podnet i kada budu ispunjeni uslovi da se isti realizuje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    9. februar 2020 | 19:42

    Kad ce grcki pilot kapetan Marinos koji je odbio naredjenje da bombarduje Srbiju da neka ulica nosi njegovo ime

  • Radojko

    10. februar 2020 | 09:14

    P ok.N.Glogovac je zaista zaslužna ličnost.Rang priznanja,prepustimo nadležnoj komisiji koja to treba da oceni ali tek posle isteka roka od 3 godine...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA