≫ 

Do sutra uveče prestaje da svetli novogodišnja rasveta, a ukanjanje lampiona trajaće do 15. marta

Rasveta je ove godie u znatno boljem stanju nego prošle

  • 5
Beograd, novogodišnja rasveta Foto: Tanjug/Tanja Valic

Direktor JKP "Javno osvetljenje" Aleksandar Cincar Poposki najavio je da će danas na svim lokacijama u gradu početi gašenje svih elemenata nogodišnje rasvete, što će biti završeno do sutra uveče, a zatim će početi demontaža i odlaganje, koji će trajati najkasnije do 15. marta.

Poposki je naglasio da je za ovu nogodišnju sezonu postavljana rasveta, bez dodatne nabavke, u prigradskim opštinama na velikom broju lokacija.

- Prvo će biti ugašena rasveta, a zatim će uslediti parcijalna demontaža u zavisnosti u kojim delovima grada se bude dobijala dozvola nadležnih službi. Tako će, na primer, nakon dobijene dozvole, na mostovima biti demontirani svi elementi u toku noći kada je smanjen intenzitet saobraćaja - rekao je Poposki za Beoinfo i dodao da će radnici na licu mesta vršiti i procenu stanja instaliranih elemenata, kako bi se oni dalje klasifikovali.

Direktor preduzeća se nada da će celokupna rasveta biti skinuta najkasnije do 15. marta, zaključno sa klasifikacijom, pripremom za sledeću godinu i skladištenjem u magacinu.

On je rekao da je preduzeće zadovoljno stanjem novogodišnje javne rasvete, koja je u odnosu na lane ove godine u mnogo boljem stanju.

- Prošle godine smo imali problema sa huliganima koji su unišavali i znatno oštetili rasvetu, a ove godine to nije bio slučaj, tako da je u veoma dobrom stanju. Na nekim lokacijama je zbog udara vetra došlo do neznatnih oštećenja, ali u odnosu na prošlu godinu šteta je zanemariva - naveo je Poposki.

Video: Novogodišnja euforija na ulicama Beograda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Super

    18. februar 2020 | 10:48

    Super, znaci smanjiće se računi za struju. Svetli Beograd kao božićna jelka 6 meseci, niko nas nije pitao da li hoćemo da tako svetli, a mi građani plaćamo. Kao potrošili smo toliko struje.

  • ratar

    18. februar 2020 | 10:35

    Bg je sprdnja. Srbija mora da se oslobodi od bg inace ce da propadne skroz.

  • miomir

    18. februar 2020 | 12:36

    Ne,brzo ce 1-vi septembar !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA