≫ 

Dimitrije (13) i Sara (9) su izgubili oca, dedu i dom u požaru, a sad su se uselili u novu kuću

Novac za temelj montažne kuće donirao je, kao lični poklon, zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je i inicirao da se pomogne porodici Mitrović

  • 5
Goran Vesić Foto: Beoinfo

Porodica Mitrović iz Učiteljskog naselja na Zvezdari, čija je kuća u decembru prošle godine do temelja izgorela u požaru, dobila je novi dom.

Dimitrije (13) i Sara (9), koji su 2017. godine ostali bez oca, a požaru i bez dede, uselili su se sa majkom Majom i bakom u novu, potpuno opremljenu kuću od 85 kvadratnih metara.

Goran Vesić, Porodica Mitrović, Učiteljsko naselje, Zvezdara - Ovo za nas znači budućnost - rekla je majka Maja Mitrović - Foto: Tanjug/Beoinfo

- Ovo za nas znači budućnost. Nama je Grad Beograd, odnosno zamenik gradonačelnika Goran Vesić obezbedio budućnost, da ne moram da brinem kako ću zaraditi i da li ću imati da platim stan jer će deca, posle ovih tragedija koje su nas zadesile, moći da nastave normalan život - rekla je Maja Mitrović.

Istakla je da su njena deca srećna i zahvalila svima koji su im pomogli.

Novac za temelj montažne kuće donirao je, kao lični poklon, zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je i inicirao da se pomogne porodici Mitrović, odnosno pozvao svoje prijatelje iz firme "Monter gradnja Ćurčić'' iz Ivanjice da im sagrade kuću.

Vesić je rekao da, kada je pročitao tekst o tome šta se desilo ovoj porodici, nije imao dilemu da treba da pokuša da nađe način da im pomogne.

Goran Vesić, Porodica Mitrović, Učiteljsko naselje, Zvezdara Novac za temelj montažne kuće donirao je, kao lični poklon, zamenik gradonačelnika Goran Vesić - Foto: Tanjug/Beoinfo

- Nije uvek moguće pomoći svima kroz sistem i zato sam istog časa zamolio svoje prijatelje iz opštine Zvezdara da organizuju sastanak sa direktorkom škole i porodicom i odlučio sam da nađemo način da pomognemo ovoj porodici, pa sam zamolio direktora kompanije ''Monter gradnja Ćurčić'' iz Ivanjice da doniraju kuću - ispričao je Vesić.

Istakao je da je porodica Mitrović dobila kvalitetnu kuću koja je, ističe, izgrađena za 12 dana.

- Zahvalan sam gospodinu Ćurčiću na donaciji jer je uradio jedno zaista dobro delo. Svi zajedno, ''Blic fondacija'' koja se bavi humanitarnim aktivnostima, privrednici koji su učestvovali u ovoj akciji, opština Zvezdara, škola, svi zajedno smo uradili dobru stvar jer ova deca sada imaju krov nad glavom - rekao je Vesić sa suzama u očima, vidno dirnut sudbinom koja je zadesila porodicu Mitrović.

Goran Vesić Unutrašnjost kuće - Foto: Beoinfo

Vesić je podsetio da im je kuća izgorela u požaru u decembru prošle godine i da su tada ostali bez ičega.

- Na ovaj način smo pokazali da kao društvo znamo da budemo solidarni i pomognemo drugima u nevolji, a to je najvažnija poruka - da treba zajedno da radimo, budemo solidarni i pomognemo onima kojima je pomoć potrebna jer svako od nas može da se nađe u situaciji da mu je pomoć potrebna. Svako od nas može da, zbog nekakve nesreće ili prirodne nepogode, ostane bez onoga što je ceo život imao i tada društvo treba da pokaže da je solidarno - poručio je Vesić.

Goran Vesić, Porodica Mitrović, Učiteljsko naselje, Zvezdara Unutrašnjost novog doma porodice Mitrović - Foto: Tanjug/Beoinfo

Vlasnik firme "Monter gradnja Ćurčić", Miljko Ćurčić, rekao je da se rado odazvao pozivu zamenika gradonačelnika da ta firma porodici Mitrović donira kuću.

- Odmah sam se na taj korak odlučio i za 12 dana smo uradili ovu kuću od 85 kvadrata. Veoma sam srećan i poručio bih svima koji se bave ovim poslom da se uvek odazovu ovakvim akcijama - rekao je Ćurčić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sneza

    18. februar 2020 | 17:20

    Ovakvu kucicu treba napraviti za onu sirotu decu iz Alibunara. Hajde sad da vidimo hoce li se predsednik opstine Alibunar malo potruditi kao Vesic i obezbediti adekvatno najzad tu decu.To bi za njih bio pun pogodak, a sa novcem koji bi dobile hraniteljske porodice da su tamo kod njih deca, naci zenicu da im kuva , cisti, pegla...oni drugo mogu i sami. Ostatak novca davati mesecno najstarijem bratu i Bog te veselio.

  • Mimi

    18. februar 2020 | 17:27

    Sve pohvale, svaka cast

  • Grobar

    18. februar 2020 | 18:21

    Svaka cast,ovo treba cuti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA