Ulični banditi od početka godine očerupali 15 automobila: Od ove krađe na parkingu nema zaštite

Prizor automobila na klocnama sve češće viđa se i u centru grada

  • 22

Stara fora iz devedesetih, da vam "očerupaju" automobil na parkingu, ponavlja se u Beogradu. Policija uspeva da rasvetli više od polovine takvih krađa.

Za vozače to je prizor kao iz noćne more. Šteta nije mala, ali u tom trenutku vozači shvataju i da su ostali bez sopstvenog prevoza, dok žure s jednog mesta na drugo, sa ključevima u rukama, ali bez točkova jer su "pobegli".

Često se kradu gume, pa automobil završi na klocnama, ali dešava se da nestane i akumulator, radio aparat, i naravno - vredne stvari koje ste ostavili u automobilu.

Zanimljivo je da se ove operacije slobodno izvode na ulicama, pred ljudima i drugim vozačima, koji se verovatno i uplaše kada vide lopove, pa se sklone i puste ih da na miru završe "posao".

- Sa automobila izvršioci najčešće kradu akumulatore, radio, točkove sa felnama i zvučnike. Od početka godine u Beogradu je prijavljeno 15 krađa delova sa vozila, a od tog broja više od polovine je rasvetljeno - kažu za Telegraf u MUP.

Inače, nedavno je jedan Dorćolac postavio fejsbuk status o ovoj pojavi, a malo se i našalio od muke. Usledila je lavina komentara, a neki prijatelji su postavljali fotografije očerupanih vozila iz drugih delova grada.

- Naivno sam mislio da se ovakve stvari dešavaju samo u Bronksu, ili u zabačenim i mračnim delovima grada. Komšije ništa nisu videle ni čule stoga mislim da su ovo izveli mehaničari Renault Formula 1 tima ili možda Wiliams ili Red Bull Racing tima, s obzirom da je brzinski i profesionalno izvedeno. Alal vera, majstori, i dobrodošli u favele - napisao je.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogar

    22. februar 2020 | 19:40

    sve te bandite na licu mesta ubiti od batina pa vise nikom ne bi palo na pamet da to radi.... sta se ceka policijo

  • Proka

    22. februar 2020 | 19:43

    Visoke zatvorske i novčane kazne ovakve stvari rešavaju

  • Bane

    22. februar 2020 | 19:38

    Isto to sam video u Rimskoj na parkingu,fiat 500 nov. Bez 4 tocka... katastrofa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA