≫ 

Pitali smo Beograđane da li se plaše korone: "Ja se bavim "ninđicom", moj imuni sistem je 50x jači"

Pitali smo naše sugrađane da li se plaše korona virusa i evo šta su nam odgovorili

  • 23

Novi korona virus (COVID -19) samo što nije stigao u Srbiju i zbog toga smo upitali naše sugrađane da li se plaše ovog virusa.

Posle panike u Italiji, COVID-19 strah je izazvao i u Hrvatskoj gde je potvrđeno nekoliko slučajeva oboljenja, a sumnjivo je i troje Kineza u BiH kao i 15 bosankih đaka koji su došli na ekskurzije u Italiji.

Među srpskim državljanima za sada je poznato da je samo kod dve osobe koje su na kruzeru u Japanu potvrđen virus. Zbog svega što se događa u svetu, ali i u Evropi, postavili smo nekoliko pitanja našim sugrađanima.

Pitali smo Beograđane da li se plaše korona virusa, da li sakupljaju zalihe za ne daj Bože, da li znaju koji su simptomi virusa, kako se čuvaju, imaju li svoj način prevencije i da li imaju savet za ostale građane.

Naši sugrađani su uglavnom dobro informisani, ali bilo je i zanimljivih odgovora.

- Pa da vam kažem, ja imam četvoro dece, stare roditelje koji su zdravi hvala Bogu, jedinica sam moram da brinem...napraviću zalihe - rekla je jedna sugrađanka.

- To je kao iz onih "science fiction" američkih filmova koje svi obožavamo. Oni silaze u onim vozilima, u skafanderima i bukvalno kao nešto što smo samo u filmovima gledali - dodala je ista sugrađanka.

- Nekako nas Srbiju sve zaobiđe, valjda će i to - rekao je jedan momak.

- Pa znate šta, ja se bavim "ninđicom" tako da moj imuni sistem je verovatno pedeset puta jači od bilo kog čoveka ovde - glasio je jedan od najzanimljivijih odgovora jednog momka.

- Moj savet bi bio sledeći. Znači uzmi ujutru se probudi ako nemaš posao, ako imaš posao, šta god, radi par sati nešto fizički. Znači uzmi iscepaj deset metara drva i onda doručkuj, znači to je jedna od mojih tajni - dodao je isti momak.

Ostale zanimljive odgovore pogledajte u video prilogu iznad i napišite nam da li se vi plašite ovog virusa i imate li neki svoj specifičan način prevencije.

Podsetimo, u svetu je obolelo više od 80.000, a umrlo više od 2.700 ljudi. Osim u Kini, CОVID-19 je rеgоstrоvаn u ukupnо 28 zеmаljа, a u Evropi ga ima u Italiji, Nemačkoj, Francsukoj, Velikoj Britaniji, Španiji, Rusiji, Finsko, Ševdskoj i Belgiji.

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    28. februar 2020 | 09:15

    Ovamo na zapadu prazne se radnje sa hranom a najvise se konzerve kupuju

  • Majstor

    28. februar 2020 | 09:26

    Ha ha dođite na selo malo motiku u ruke biće te zdraviji.poozz ljudi

  • Без Страха

    28. februar 2020 | 09:18

    Корона вирус се плаши нас!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA