≫ 

Molitveni hod studenata i građana u Beogradu od crkve Svetog Marka do crkve Svetog Ðorđa

Više od 150 učesnika molitvene šetnje u organizaciji Studentskog kluba Pravnog fakulteta krenulo je centralnim gradskim ulicama

  • 14

Grupa studenata i građana večeras je u znak podrške srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori prošla u molitvenom hodu od crkve Svetog Marka u centru Beograda do crkve Svetog Ðorđa na Banovom brdu.

Više od 150 učesnika molitvene šetnje u organizaciji Studentskog kluba Pravnog fakulteta krenulo je centralnim gradskim ulicama po kiši i vetru do crkve na Banovom brdu pružajući tako podršku srpskom narodu koji širom Crne Gore protestuje protiv spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

Predsednik Kluba studenata Pravnog fakulteta Nemanja Vučković ponovio je i večeras da je zahtev ove molitvene šetnje da se raskine ugovor iz 2014. godine na osnovu koga se u preko 40 srpskih ambasada nalaze i crnogorske diplomate.

Studentski klub juče je predao peticiju sa 15.000 potpisa građana Skupštini Srbije za usvajanje Rezolucije o ugroženosti Srba u Crnoj Gori.

Od usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, Studentski klub petkom organizuje skupove podrške srpskom narodu u toj zemlji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • qwerty

    29. februar 2020 | 09:42

    to je bojkot gradjana Beograda i Srbije veeelikim i umisljenim Srbima iz CG. sto pomenuti organjztju po CG imace upravo ovakav kontraefekat.

  • Simke

    29. februar 2020 | 09:44

    Bravo Beogradjani pokakazujete da se sa vama ne može lako manipulisati kako bi pojedini turbo vernici želeli.

  • Kole

    29. februar 2020 | 11:02

    Bravo Beograde, dosta je terora i blokada ulica od strane nekih pridošlica koji glume veće Srbe od drugih i koji bi srbovanjem da druge prozivaju i omalovažavaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA