≫ 

Zašto je socijalno distanciranje ključno u lečenju korona virusa?

Zbog nepoštovanja upozorenja nadležnih o izbegavanju okupljanja, naročito starijih građana koji su i najugroženiji, uveden je policijski čas koji stupa na snagu danas od 10 časova

  • 0
Beograd, koronavirus, korona virus, Srbija Foto: Mateja Beljan

Socijalno distanciranje i održavanje higijene ključne su mere u suzbijanju korona virusa, od kog je u Srbiji, prema poslednjem saopštenju Ministarstva zdravlja od juče obolelo 11 novih osoba i sada ukupan broj zaraženih iznosi 83.

Zbog nepoštovanja upozorenja nadležnih o izbegavanju okupljanja, naročito starijih građana koji su i najugroženiji, uveden je policijski čas koji stupa na snagu danas od 10 časova.

To znači da će starijima od 65 godina biti ograničeno kretanje, dok se potpuna zabrana, za sve građane bez obzira na starosno doba, uvodi od 20 do 5 časova ujutru.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić objavio je na svom Fejsbuk profilu video o tome koliko je zapravo važno to izbegavanje okupljanja.

Prikazano je, prema statistici, koja je razlika između slučaja kada se ne primenjuju mere socijalnog distanciranja, kako to izgleda kad čini 75 odsto, a kako kad se preporuka nadležnih pridržava 90 odsto građana.

Uz poruke "Zaštiti svoje najbliže", "Zaštiti Srbiju", "Ostani kod kuće", zamenik gradonačelnika je poručio građanima da poštuju preporuke i upozorenja nadležnih, kako bi se sprečilo širenje zaraze korona virusom.

Video: Kako da olakšamo sebi izolaciju tokom pandemije?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA