Nove mere u Kliničkom centru Srbije zbog korona virusa: Obustavljeno zakazivanje magnetne rezonance

I u privatnim klinikama se teško zakazuju, a rezultati se pacijentima šalju očitani putem elektronske pošte

  • 1
Magnetna rezonanca Foto: Pixabay

U Kliničkom centru Srbije obustavljeno je zakazivanje pregleda na magnetnoj rezonaci, zbog uvođenja vanrednog stanja zbog korona virusa koji je prisutan i u Srbiji.

Ovo je saopšteno na sajtu KCS a saopštenje je potpisao direktor Centra za radiologiju i magnetnu rezonancu prof. dr Dragan Mašulović.

Ovi pregledi se još mogu obaviti u privatnim klinikama, međutim, kako saznajemo od naše čitateljke i kod njih se teško zakazujuju, a rezultate očitavaju mejlom.

Naime, usled vanrednog stanja i oni rade skraćeno.

- U privatnoj klinici, koja sada radi skraćeno od 9 do 14, uspela sam da zakažem za ponedeljak. Međutim, rečeno mi je da će mi očitan rezultat poslati mejlom - rekla nam je naša čitateljka I. N.

U Srbiji je već reorganizovan rad zdravstvenih ustanova. Odlažu se sve operacije koje nisu hitne, a u bolnice se primaju samo hitni slučajevi. Nema zakazivanja pregleda, odlazaka na komisiju radi produžetka bolovanja, odlazak kod lekara za recepte koji su produženi sa 6 na 9 meseci odnosno za 3 meseca...

U zemlji je u nedelju, 15. marta zbog korona virus, koji je u našoj zemlji potvrđen kod 89 osoba, uvedeno vanredno stanje. Škole, fakulteti i predškolske ustanove ne rade.

Restorani, kafići, barovi rade skraćeno, po Srbiji se zatvaraju kockarnice, frizerski i drugi kozmetički saloni, pijace...

Starijima od 65 godina, koji su najugroženija kategorija je skraćeno kretanje, tako da oni ujutru posle 10 sati ne smeju da izlaze iz kuće.

Sinoć je uveden i policijski čas u zemlji, koji će važiti od 20 sati uveče do 5 sati ujutru.

Video: Vučić: Za dan i po iz inostranstva je došlo 35.836 Srba, iako smo apelovali suprotno

(LJ. R. - lj.racic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    19. mart 2020 | 07:40

    Vise ce zivota odneti ovo iskljucenje pacijenata iz mogucnosti koriscenja redovnih i zakazanih pregleda nego sam virus .Bolesna sam vec 4.meseca i isto toliko polupokretna cekam zakazane preglede .Nekoliko dana pred same datume pregleda niko ne prima pacijente ni privatno ni drzavno zbog pandemije.Imam 30 god. I malu decicu .Za tri meseca izolacije ne smem ni da zamislim posledice svog stanja bez lekara .Nece me korona ali to sto nemam mogucnost otici lekaru hoce.Nisam jedina sigurno.Totalni kolaps u zdravstvu i 100% preusmerenje paznje samo na koronu nije dobra odluka.Kazem iz svog ugla jer umirem od bolova ,a nemam kome da odem. Ne brinem za sebe koliko mi je samo u glavi da moram odgajati decu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA