≫ 

Grad obezbedio 173.000 paketa za najsiromašnije penzionere

Pakovanje će vršiti oko 600 volontera i biće potrebno oko deset dana da posao bude završen

  • 20
Beograd, prazan grad, korona virus Foto: Mateja Beljan

Grad Beograd podeliće 173.000 paketa sa hranom i higijenskim sredstvima svim penzionerima čije su penzije manje od 30.000 dinara, najavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vesić je ponovio da je obaveza svih da, u vanrednom stanju, čija je jedna od mera da sugrađani stariji od 65 godina ne smeju da izlaze iz kuća, vodimo računa o njima.

- Sad je vreme da mi mislimo na njih, kao što su oni nekada mislili na nas koje su čuvali, obrazovali i gradili zemlju - rekao je Vesić.

U tom smislu, rekao je da je Grad, zajedno sa PKS i brojnim srpskim privrednicima, koji su pokazali koliko vole svoju zemlju i koliko su solidarni, obezbedio hranu i sredstva za higijenu za 173.000 paketa.

Svaki paket će imati brašno, jestivo ulje, šećer, supu, kafu, čaj, keks, sapun, deterdžent i toaletni papir, precizirao je Vesić. Dodao je da će se paketi pakovati u Štark areni koja je prethodna dva dana potpuno dezinfikovana i pripremljena za taj posao.

- Pakovanje će vršiti oko 600 volontera i trebaće nam desetak dana da završimo posao. Paketi će iz Štark arene biti distribuirani centrima za socijalni rad u gradskim opštinama grada Beograda koji će uz pomoć volontera dostavljati pakete penzionerima sa primanjima manjim od 30.000 dinara - objasnio je zamenik gradonačelnika.

Beogradski Pobednik Grad Beograd podeliće 173.000 paketa sa hranom i higijenskim sredstvima svim penzionerima čije su penzije manje od 30.000 dinara, najavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić-Foto: Nikola Tomić

On je dodao da će to pakovanje biti najveća logistička operacija u Beogradu posle 2014. godine, kada je u sportskim halama i hotelima bilo smešteno desetak hiljada Obrenovčana koji su morali da napuste svoje domove zbog poplave i rekao da kako smo tada položili ispit, tako ćemo i sada.

On je dodao da u svim gradskim opštinama već nekoliko dana rade volonterski centri za pomoć najstarijim sugrađanima u kojima dana volontira skoro 1.000 građana.

Telefoni tih centara koji rade od osam do 17 sati objavljeni su i svi naši seniori mogu da ih pozovu, a mi ćemo organizovati da ih posete volonteri i odnesu im hranu, lekove ili organizuju posetu lekara.

Video: Počelo sankcionisanje neodgovornih građana

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Katarina

    19. mart 2020 | 11:59

    Samo Beograd!!! Gde su druge opstine?

  • 😷😷😷

    19. mart 2020 | 11:57

    Bravo,ali se pitam sta je sa ostatkom Srbije,znaci samo beogradski penzioneri da prezive a ostali neka POCRKAJU,SRAMOTA

  • Ejjj bre !!!!

    19. mart 2020 | 12:38

    Pa gde su ostali penzioneri u ovoj drzavi???? Gdee??!! Samo su penzioneri Beograda vazni i bitni a ostali neka crknu.. Sram Vas bilo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA