≫ 

Srpska pevačica tik pred početak policijskog časa sklonila majku i sina sa pumpe na kojoj su živeli

Lidia Deak i Nikolai Radev već osam meseci žive kao beskućnici, a srpska pevačica pomogla im je da nađu krov nad glavom kako ih ne bi uhapsili

  • 16

Danas je drugi dan kako je stupio na snagu policijski čas, koji sprečava ljude širom Srbije da izađu iz kuće. Ali, dok neki imaju gde da budu, ima i onih kojima je dom upravo ulica.

Jedni od njih su operska pevačica Lidie Deak (71) i njen sin, profesionalni plesač Nikolai Radev (48), koji već osam meseci žive na ulici. Do juče su spavali kolima, parkiranim na jednoj beogradskoj pumpi, ali nakon 20 sati izgubili su pravo da ostanu na ulici.

- Nešto pre početka policijskog časa, prišla su nam dva policajca i pitala nas zašto smo na ulici i da li imamo gde. Objasnili su nam da će morati da nas odvedu u prihvatilište, ili u zatvor. Nismo znali šta nas je snašlo - priča Nikolai.

Ipak, pevačica Anđela Vujović, poznatila kao Angellina čula je za njihov problem i odlučila da im pomogne. 

- Odvela nas je u jedan beogradski hotel i platila nam prenoćište, sa sve večerom i doručkom. Dala nam je nešto novca, ali pre svega dala nam je nadu. Ne znam da li ćemo ikad moći dovoljno da joj se odužimo, jer da nije bilo nje, verovatno bismo završili u zatvoru - kaže Nikolai.

Angellina Anđela Vujović, Angellina, Foto: Promo

Nažalost, on i njegova majka Lidia večeras ponovo ostaju bez utočišta, a jedna beogradska firma ponudila se da im obezbedi kratkotrajni smeštaj.

Sa kakvim se sve problemima suočavaju tokom vanrednom stanja i pandemije korona virusa, Nikolai nam je objasnio u video intervjuu, koji požete pogledati na početku teskta.

Video: Priča majke i sina koji žive u kolima pogodila Beograđane: Svaki dan ćemo im donositi hranu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA