≫ 

Penzioneri se okupili u dvorištu u Beogradu, pustili muziku i piju piće: Niko nema ispod 70 godina

Snimak je mnogo jak, čim su videli da su snimljeni, pokupili su se i otišli, ali verujemo ne zadugo...

  • 83

Nekoliko penzionera iz Beograda, svi u poznim godinama, oglušilo se danas na zabranu starijima od 65 da ne napuštaju svoje domove. Ne samo da su se okupili u dvorištu, već su i svoju sedeljku svima objavili glasnom muzikom.

Odavno nisu Srbi brojali kao što broje ovih dana.

Broje dane do svog 65. rođendana, broje sate do zatvaranja prodavnica, a od danas broje i do pet, što je maksimalan broj osoba koje smeju da se nađu u zatvorenom prostoru u isto vreme.

Tako se danas četvoro prijatelja našlo u jednom dvorištu u Beogradu i posedelo neko vreme, uz piće i muziku. Bilo je ih ispod dozvoljenog maksimuma i bili su na otvorenom prostori... Ali na oko bi se reklo da niko od njih nije imao ispod 70 godina.

Uz to, oni se nisu držali ni preporuke lekara da odstojanje među osobama u vreme pandemije bude veće od jednog metra, već su se skupili za malim stolom. Podsetmo, Srbija večeras u 20 časova uvodi potpunu obustavu rada kafića, restorana, tržnih centara baš iz ovih razloga.

Istovremeno je starijima od 65 godina uvedena potpuna zabrana kretanja, što mnogi od njih, kako vidimo, još uvek nisu radi da ispoštuju - pogledajte i sami u snimku.

A kako su danas izgledali parkovi Beograda pogledajte u našoj galeriji, pitamo se - dokle više ljudi neće ozbiljno shvatati da treba da smanje izlaske i budu u kući:

(J. S. / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragan

    21. mart 2020 | 16:50

    Užasni i jadni komentari i mržnja prema starim ljudima sramota me gđe živim poz za divne penzionere dragan- novi sad.

  • Milano

    21. mart 2020 | 19:21

    Kad bude 100 mrtvih, hoćete li se onda pridrzavati, sebični građani? KAD bude 200 mrtvih, pitacete se gde vam je bila pamet? Ne daj se SRBIJO, disciplina pa makar i pendrekom za pojedine. Jedino DISCIPLINA. OSTANI KOD KUĆE, SPASI ŽIVOTE. ZAŠTO DA VAM BOG KAŽNJAVA GENERACIJE MLADE I NASLEDNIKE???

  • Srboljub

    21. mart 2020 | 17:49

    Jeste li poludeli? Nas u kući ima 9 i nigde ne idemo a nismo nigde ni bili. Komšika mi preti što sedimo u dvorištu svoje kuće i samo ukućani a odkada je krenulo kapije su zaključane. Svi koji rade iz kuće rade na daljinu preko interneta ostali su ili penzioneri ili deca. Naručimo šta nam treba, donesu nam i ne izlazi niko iz kuće. A u dvorištu nemamo ni kontakte sa komšilukom ali deca su nam napole imaju svoje igralište mi imamo svoj kutak gde topimo čvarke i pečemo roštilj te pravimo sedeljku uz malo lagane muzike. A komšija se popeo na terasu i viče sa sto metara daljine da ćemo ga zaraziti?????? Čime? Sa mirisom čvaraka? Sa dečjom grajom, sa slogom i srećom u kući? Ovo ide predaleko? Tre a ulice isprazniri i u posete ne ići ali ukućani da ne smeju biti zajedno???? Dajte jeste li normalni?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA