Beograđanka pronašla dnevnik koji je pisala s 9 godina, tokom bombardovanja: Sve je fotografisala

“U Prištini Ameri su ubili devojku koja je sejala žito. Cilj je bila devojka“

  • 20
Godišnjica NATO bombardovanja Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Tanjug/Vladimir Dimitrijević

"Imala sam 9 godina kada je počelo NATO bombardovanje Srbije, ne sećam se da sam tada pisala dnevnik. Pre neki dan sam sređivala police i pronašla tu svesku. Otvorila sam je. U njoj su bili datumi koji su obeležili svet i kratki ispis o tom događaju. Iznad sam ja pisala šta se dešava tog dana u Beogradu, Srbiji. Šokirala sam se kad sam to sve ugledala. U nekim trenucima sam se smejala, u nekim mi je došlo da zaplačem", rekla je čitateljka T. T. Telegrafa, koja nam je ustupila fotografije svog dnevnika.

Iako kaže da se seća samo druženja, produženog raspusta i gledanja "Kasandre",  nakon pronalaženja svog dnevnika, tek sada, shvatila je da je nabasala na  hronološki vodič kroz vesti toga doba.

- Bombardovanja se sećam po druženju sa komšilukom i lepih stvari koje smo izvukli iz te teške situacije. Šokirana sam bila kada sam pronašla dnevnik jer se, iskreno, uopšte ne sećam u kom trenutku sam zaista sedela i pisala ovo. Svakako, možda je najbolji dokaz da smo i mi deca i te kako bili svesni onoga što se oko nas dešavalo, više nego što mislimo - rekla je T. T. za "Telegraf".

U galeriji u nastavku pogledajte kako je izgledao dnevnik jedne devetogodišnjakinje sa Novog Beograda za vreme NATO bombardovanja. Kako čitateljka sama kaže, danas su joj neki delovi tragikomični, slažete se?

Po čemu se vi najviše sećate NATO bombardovanja?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    24. mart 2020 | 09:52

    Zivela sto godina. A ovima ce priroda sve da vrati! Kosmet je Srbija,zauvek ce tako i biti!

  • Mirjana

    24. mart 2020 | 10:17

    Ovaj dnevnik je pravo blago! Treba ga sačuvati i uz dodatne informacije i komentare objaviti kao knjigu koja će postati deo lektire za naše djake. Da se nikad ne zaboravi ovaj zločin nad našim narodom.

  • Dzeger

    24. mart 2020 | 09:50

    Ja pamtim bombardovanje Po druzenju, koncertima i velikim ljubavima..a na zalost, neki nemaju to iskustvo, ginuli su im najmiliji ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA