≫ 

Ovo je pogled lekarke koja ne staje u borbi protiv korone: I posle 30 sati rada njene oči imaju žar

Dr Martina Glidžić Pakenham je, inače, specijalista infektologije

  • 15
Doktorka infektivne klinike Foto: Twitter

Pogledajte ovo oteklo lice, stešnjeno maskom u kojoj ima malo svežeg vazduha. Umorne oči ali pogled u kojem ne manjka koncentracije, pogled koji odaje spremnost dame da vam u svakom trenutku pomogne.

Trideset sati. Toliko je ova žena na nogama. Njenu fotografiju objavio je Nikola Rokvić i predstavio je kao svoju prijateljicu.

Zamislite trideset sati neprektidnog osluškivanja pluća, opipavanja žlezda, razgovora sa zabrinutim pacijentima koji pristižu na traci. Skoro pa četiri vezane smene, maltene cela jedna radna nedelja u cugu.

I opet, ova žena je na nogama, spremna da pomogne svakom sledećem koji joj se obrati, iako je maska, kaciga sigurno neopisivo žuljaju, a noge klecaju. Ali, ona to ne pokazuje. Umor ne može da sakrije, a žar u očima koji uliva nadu - to je jače od svakog telesnog posrnuča.

Dr Martina Glidžić Pakenham je, inače, specijalista infektologije. Angažovana je na lečenju pacijenata obolelim od korone, a prethodno je, kao jedna od tri infektologa, pružala pomoć inficiranima virusom HIV i obolelim od side na klinici u Beogradu i radila sa ambulantskim HIV-pozitivnim pacijentima.

Doktorka je stekla i 14 godina iskustva radom u Velikoj Britaniji.

Video: U KCV se leči 14 pacijenata, četvoro u teškom stanju

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    25. mart 2020 | 13:21

    Ma njima kad ovo sve stane,a hoce akobogda dati platu koju zasluzuju...a ne tamo neka raspustenica,pjevaljke,Luna,Anabele da mlate pare ni za šta....svaka vam čast...izdrzite!!!!💖

  • Milan

    25. mart 2020 | 13:00

    Bog joj dao snagu i zdravlje.ali da se ne zaboravi kada ovo zlo prodje.da ovakvi ljudi imaju plate a ne fudbaleri starlete...

  • Danijel

    25. mart 2020 | 13:15

    Svaka cast....odmori carice ❤❤❤❤❤

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA