≫ 

Podeljeno prvih 6.000 paketa: U narednih 10 dana pomoć stiže svim penzionerima

U paketima se nalazi po kilogram brašna i šećera, litar ulja, kafa, slatkiš i druge namirnice

  • 33
VUČIĆ VOLONTERI POMOĆ ALEKSANDAR VUČIĆ, Štark arena Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Isporuka besplatnih paketa pomoći penzionerima u Beogradu, sa primanjima manjim od 30.000 dinara, počela je u petak, a prvog dana podeljeno je oko 6.000 paketa, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić i najavio da će svih 173.000 penzionera kojima je namenjena ta pomoć, u narednih 10 dana dobiti pakete.

Vesić je kazao da da je opštinskim centrima za socijalni rad do juče u 15 časova isporučeno oko 35.000 paketa sa osnovnim životnim namirnicama.

- Oko 100 šlepera je ušlo u Štark arenu, paketi se dezinfikuju po izlasku iz Arene gde ih pakuje oko 450 volontera u jednoj smeni, a pakuju se u dve smene kako bi se što pre isporučili penzionerima - rekao je Vesić u Novom jutru TV Pink.

U paketima se, kaže, nalazi po kilogram brašna i šećera, litar ulja, kafa, slatkiš i druge namirnice.

- To im dostavljamo kako ne bi morali da izlaze iz kuće, a ukoliko nedsto nema u paketu neka pozovu naše volonterske centre i mi ćemo im dostaviti - naveo je Vesić.

Apelovao je na penzionere da ne izlaze iz kuće i naglasio da se merom zabrane kretanja štite njihovi životi ukazujući na podatak da je u Italji 57,9 odsto zaraženih među starijima od 65 godina, dok je u Srbiji 25,2 odsto inficiranih u toj starosnoj grupi.

- Ne slušajte šarlatane koji vam poručuju sa društvenih mreža kako treba da šetate, oni vas šalju direktno u smrt -  poručio je Vesić.

Goran Vesić Goran Vesić - Foto: Skupština grada

Upitan da li će u Beogradu, jednom od žarišta korona virusa u Srbiji, biti uvedene nove mere, Vesić je naglasio da je Beograd spreman da sprovede svaku odluku epidemiologa, Vlade i predsednika Srbije, pa i meru karantina za beogradske opštine ukoliko to bude potrebno.

- Naš posao je da sprovedemo odluke struke, Vlade i predsednika Srbije, a konačna odluka je u njihovim rukama. Ukoliko bi se uveo karantin u Beogradu, to je opsežna operacija,nije lako staviti u karantin dva miliona ljudi, potreban je veliki broj policajaca i vojnika da bi se to sprovelo - rekao je Vesić.

Podsetio je da je u ovom trenutku 420.000 građana Beograda starijih od 65 godina na neki način u karantinu i dodao da im opštinski volonterski centri organizuju dostavu lekova, hrane i isporuku besplatnih paketa.

- Ne treba sumnjati da ćemo sprovesti i meru karantina, jer nam je zdravlje građana na prvom mestu, a da li će biti novih mera zavisi od nas građana i da li poštujemo sve propisane mere - naglasio je zamenik gradonacelnika.

VUČIĆ VOLONTERI POMOĆ ALEKSANDAR VUČIĆ, Štark arena Paketi za penzionere - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vesić je podsetio na hajku koja se, kako kaže, vodila protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kada je uvedena mera zabrane kretanja za starije od 65 godina i naglasio da je tom merom direktno spašeno hiljade života.

- Zato će svaka mera koju budu predložili epidemiolozi biti sprovedena, a Beograd će ih sprovesti rigorozno, odgovorno i disciplinovano jer epidiemija mora da se zaustavi epidemija - rekao je Vesić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 13ratnik

    28. mart 2020 | 13:06

    Bravo za BEOGRAD!!! Ostatak Srbije ko sisa,nisu bitni,seljaci,pacenici i mucenici,vazi su samo BEOGRADJANI!

  • Sumadinac

    28. mart 2020 | 13:23

    A ostatak srbije neka umre od gladi. Lepo, lepo...

  • Provincijalac

    28. mart 2020 | 13:21

    Da li je ovo ista drzava?Zasto su moji roditelji gori ?Gde je solidarnost na koju pozivate ovih dana?Ovo iritira!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA