≫ 

Od srede nova pravila za frizere i kladionice: U ovim objektima može da se nalazi samo jedna osoba

Sekretarijatu za privredu preporučeno je da ograniči radno vreme maloprodajnih objekata i objekata uslužne delatnosti, poput frizerskih radnji i kladionica

  • 18
Palilulska pijaca - stari izgled

Foto: Skupština Grada

Gradski štab za vanredne situacije, na danas održanoj sednici koja je za temu imala sprečavanje, suzbijanje i gašenje epidemije virusa korona, doneo je niz važnih preporuka. Sekretarijatu za privredu preporučeno je da ograniči radno vreme maloprodajnih objekata i objekata uslužne delatnosti, poput frizerskih radnji, kladionica i slično, vikendom do 13 časova, a radnim danima do 15 sati.

U objektima uslužne delatnosti može se nalaziti samo jedan klijent, uz poštovanje svih mera zaštite. Ova odluka trebalo bi da stupi na snagu od srede, 1. aprila.

Takođe, Sekretarijatu za privredu, "Gradskim pijacama" i gradskim opštinama preporučeno je da rad pijaca prilagode preporukama Vlade Srbije.

Gradski štab za vanredne situacije izdao je i preporuku da „Gradska čistoća” i „Zelenilo – Beograd”, u koordinaciji sa „Prvom iskrom” Barič i JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, tretiraju interblokovske površine, gde uslovi to dozvoljavaju, i ostale površine po potrebi, i to natrijum-hipohloridom i perisirćetnom kiselinom.

Video: Kon: Ako poslodavac nije u stanju da obezbedi radnika, onda smo svi zajedno u problemu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    30. mart 2020 | 17:50

    Bruka i sramota.kladionice da rade a pijace zatvorene ,pa gde će seljak da prodaje stoku i polj.proizvode.

  • Anci

    30. mart 2020 | 16:49

    Zar je moguce da rade frizerski saloni i kladionice?! Ne mogu da verujem! Zar nisu najavili da se i to zatvara kao i trzni centri. Pitam se da li je stvarno neophodno ici i kladiti se sada? Ovo vise gubi smisao, sve mi se cini da nas zavlace sve vise a mi kao ovce... Ni doktorima vise ne verujem (nikako da se usaglase koji period je najkriticniji), a politicare i ne gledan!

  • Verona

    30. mart 2020 | 17:33

    Zlatno doba Srbije bez kladionica (čitaj : kockarnica ). Bravo❗ Eto posla za psihoterapeute .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA