≫ 

Zdrava devojčica rođena u bolnici "Dragiša Mišović": Za roditelje se sumnja da su zaraženi koronom

Devojčica se rodila sa 3 290 grama i potupno je zdrava

  • 3
beba spava Beba se rodila u Beogradu Foto: Pixabay

U bolnici "Dragiša Mišović" koja je namenjena isključivo za hospitalizaciju obolelih od Kovida 19 danas se porodila pacijentkinja i rodila zdravu devojčicu, saznaje Tanjug u toj bolnici.

Majka i otac su inače bili u izolaciji zbog velike sumnje da su zaraženi korona virusom, a u odeljenju Kovid Dragiše Mišović primljena je u fazi porođaja.

Bolnica Dragica Mišović, inače, određena je i za porođaje trudnica obolelih ili sumnjivih na Kovid 19 zbog velikog rizika i za majku i za dete.

Devojčica se rodila sa 3 290 grama i potupno je zdrava.

To je potvrdila i upravnica Klinike za ginekologiju i akušerstvo KBC "Dragiša Mišović" Slađana Mihajlović, koja je kazala da su i mama, i beba dobro - testirane su na Kovid-19 i izolovane jedna od druge.

Ona je izjavila i da je porodilište od danas određeno za porođaje trudnica zaraženih i sumnjivih na korona virus.

KBC Dragiša Mišović KBC '''Dragiša Mišović'' Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- U našem porodilištu danas je rođena prva beba čija je majka sumnjiva na virus Kovid-19. Devojčica je teška 3.290 grama, dugačka 53 centimetara i dobila je ocenu deset - rekla je Mihajlovićeva za Tanjug.

Dodala je da je porodilja iz Inđije i da su ona i suprug bili u izolaciji po njegovom poratku iz Italije gde je radio kao vozač.

Mihajlovićeva kaže da su majka i beba testirane na korona virus i da je porodilja izolovana od bebe kako ne bi došlo do eventualne infekcije.

- Sve porodilje kod kojih je potvrđen korona virus biće testirane pre nego što budu otpuštene kući, a one koje su sumnjive na Kovid -19, biće testirane posle porođajaja, kao i njihove bebe, a u zavisnosti od rezultata, infektolozi će propisati terapiju - objasnila je Mihajlovićeva.

KBC Dragiša Mišović KBC '''Dragiša Mišović'' Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nakon što je KBC '''Dragiša Mišsović'''' proglašen za bolnicu Kovid-19, sa Klinike za ginekologiju i akušerstvo otpuštane su zdrave pacijentkinje, a u subotu je otpuštena poslednja pacijentkinja posle čega su, kaže Mihajlovićeva, sprovedene sve mere kako bi porodilište bilo spremno za prihvat zaraženih trudnica i onih koje su sumnjive na korona virus.

- Za vikend je bez prestanka radila tehnička služba, celokupno medicinsko osoblje i svi lekari kako bismo prilagodili kliniku za bolnicu Kovid 19 i kako bi i pacijenti i zdravstveni radnici bili maksimalno zaštićeni -kazala je Mihajlovićeva.

Naglasila je da se propisane mere zaštite u potpunosti primenjuju i da su svi zaštićeni, od spremačica do lekara i pacijenata.

Inače, porodilište u KBC '''Dragiša Mišović'' je prošle godine proglašeno za najbolje porodilište u Srbiji.

- U 2018. godini imali smo oko 2.000 porođaja, a prošle godine blizu 2.800 porođaja. Nadamo se još većem broju porođaja kada sve ovo prođe - navela je Slađana Mihajlović.

Video: Vučić: Trudnica zaražena korona virusom donela na svet zdravu bebu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA