U državnim domovima za stare u Beogradu nema zaraženih: Zabranjen izlazak, ali i posete

"Već 5. marta smo preduzeli odgovarajuće mere, a 17. formirali krizni štab"

  • 0
Baba, baka, starica, starački dom Dom za stara lica Foto: Pixabay.com

U četiri doma za stara lica, koliko ih postoji u okviru ustanove Gerontološki centar Beograd, trenutno boravi 1.156 korisnika i među njima nema zaraženih od korona virusa.

Кorisnicima domova za stara lica je tokom vanrednog stanja zbog koronavirusa zabranjen izlazak, ali i posete, a članovi njihovih porodica mogu da im donesu samo lekove, pelene i cigarete koje zaposleni u domovima preuzmu na kapiji, dezinfikuju, pa tek onda unose unutra.

Sva četiri doma - Voždovac, Bežanijska kosa i dva na Кaraburmi čuvaju pripadnici Vojske Srbije, a vršilac dužnosti direktora Gerontološkog centra Beograd Srđan Dimitrijević kaže da trenutno imaju nešto manje korisnika nego što je uobičajeno, ali da sve funkcioniše normalno, s obzirom na to da je na snazi vanredno stanje.

- Već 5. marta smo preduzeli odgovarajuće mere, a 17. formirali krizni štab pošto smo mi velika ustanova koja vodi računa o 1.156 korisnika domskog smeštaja, 8.800 članova klubova za stare i 2.500 korisnika kojima pružamo pomoć u kući - rekao je Dimitrijević za Tanjug i dodao da o njima brine oko 1.200 zaposlenih.

Naveo je da je korisnicima zabranjen izlazak iz doma, ali i posete, i pohvalio ih jer, kako kaže, shvataju ozbiljnost situacije, veruju državnom vrhu i lekarima i prate date instrukcije.

- Mi smo sve moguće puteve širenja virusa zatvorili. Nismo imali probleme i nemamo nijednog zaraženog - istakao je Dimitrijević i apelovao na sve građane Srbije da se uozbilje i prate propisane mere i savete.

Кako je rekao, ovo je ratno stanje, samo što se neprijatelj ne vidi - zbog čega je, dodaje, disciplina neophodna.

Video: Virus je privremeno izbacio doktora Branislava iz borbe: Ovo je njegova poruka sa Sajma

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA