Tri obroka i užina: Ovo je detaljan jelovnik pacijenata na Sajmu. Pasulj, gulaš, paprikaš...

Ishranu obezbeđuje Studentski grad

  • 7
Beogradski sajam, privremena bolnica Foto: mod.gov.rs

Ministarstvo odbrane objavilo je informaciju o uslovima u kojima borave zaraženi korona virusom na Beogradskom sajmu, a pored toga objavljan je i jelovnik za sve pacijenta koji tamo borave.

Kako je navedeno pacijenti imaju dnevno tri obroka i užinu, za ručak su kuvana jela, a ishranu obezbeđuje Studentski grad.

Svi obroci se po danima razlikuju, pa tako pacijenti za doručak u toku jedne nedelje dobijaju: pileća prsa, kuvana jaja, stišnjenu šunku, pogačice, jogurt, hleb, med, džem.

Za užinu je obavezno sezonsko voće.

Ručak je, takođe, raznovrstan, pa se na meniju nalaze: pasulj sa kobasicom, juneći gulaš, boranija sa svinjskim mesom, krompir paprikaš sa junećim mesom, pileće pečenje sa pireom.

Večera je, kao i svi obroci, prilagođena bolničkim uslovima, a opet prilično raznovrsna: mesni narezak, krem sir, topljeni sir, sardina, pašteta, čajna kobasica, kuvano jaje...

Ministarstvo u saopštenju navodi da su u Hali 1 Beogradskoj sajma gde je Vojska Srbije uredila privremenu bolnicu za prihvat i boravak lica sa lakšim simptomima zaraze korona virusom, ispunjeni zahtevi predviđeni Pravilnikom za ovakva karantinska mesta i bolnice.

Podsećamo da je Vojska Srbije u Hali 1 uredila prostor za smeštaj, obedovanje i gledanje televiziji, za verske potrebe, a na raspolaganju su i knjige, časopisi i dnevna štampa. Obezbeđeni su i tuševi za tuširanje i topla voda.

Medicinsko zbrinjavanje pacijenata u privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu vrši Ministarstvo zdravlja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boze zdravlja

    1. april 2020 | 13:07

    Da sve ovo prodje , da preguramo, pa ovakav meni da bude i redovan u bolnicama, porodilistima i gde treba ,a ne da gledamo slike sa korama hleba i ostalo

  • ХАЏИ КОСТА

    1. april 2020 | 19:53

    А ПОСНА ХРАНА ШТА ДА ЈЕДУ ВЕРНИЦИ КОЈИ СУ САДА У ВРЕМЕ ВАСКРШЊЕГ ПОСТА ПА ОВО ЈЕ ТУГА ШТА ОНИ ЈЕДУ

  • Miki

    1. april 2020 | 16:09

    Opa pa ovo bolja hrana nego sto ja imam da jedem... odo da se zarazim bar da ne umrem od gladi kod kuce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA