≫ 

Od petka u Zavodu za biocide testiranje na Covid-19: Kreće dezinfekcija svih zgrada

Grad Beograd u petak počinje dezinfekciju ulaza stambenih zgrada

  • 1
SRBIJA ZAVOD ZA BIOCIDE

Foto: Tanjug/Beoinfo

Komandant Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, obišao je danas prostorije Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju, gde će se od petka raditi PCR testiranje na Covid-19.

Radojičić je istakao da Zavod za biocide i medicinsku ekologiju ima najzahtevniji posao u borbi protiv virusa korona i da dezinfikuje prostore od vitalnog značaja, kao što su domovi zdravlja, ustanove socijalne zaštite, vozila gradskog prevoza, saniteti Hitne pomoći i drugo, saopštila je Gradska uprava.

SRBIJA ZAVOD ZA BIOCIDE

Komandant Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, Foto: Tanjug/Beoinfo

Gradski štab za vanredne situacije usvojio je naredbu po kojoj se opštinskim štabovima nalaže da organizuju distribuciju sredstva za dezinfekciju na bazi hlora skupštinama stanara u stambenim zgradama.

Radojičić je napomenuo da Grad Beograd u petak počinje dezinfekciju ulaza stambenih zgrada, u cilju čišćenja svih površina na kojima se može zadržati virus Covid-19, dodaje se u saopštenju.

Gradonačelnik je dodao da će se čistiti stepeništa, zajedničke prostorije, gelenderi, liftovi, zvona...

SRBIJA ZAVOD ZA BIOCIDE

Grad Beograd u petak počinje dezinfekciju ulaza stambenih zgrada Foto: Tanjug/Beoinfo

Radojičić je objasnio da će Grad Beograd obezbediti dovoljnu količinu sredstva za dezinfekciju ulaza, dok će opštinski štabovi za vanredne situacije odrediti mesta za distribuciju i pozvati upravnike zgrada da preuzmu neophodna sredstva i detaljno stručno uputstvo za postupanje.

SRBIJA ZAVOD ZA BIOCIDE

Gradonačelnik je dodao da će se čistiti stepeništa, zajedničke prostorije, gelenderi, liftovi, zvona... Foto: Tanjug/Beoinfo

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

Video: Laboratorija Zavoda za biocide počinje da radi testove na korona virus, potvrdio Vesić

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    1. april 2020 | 19:58

    Da mi je znati kako ce samoizabrani Upravnik od 85. godina i pajtasi, da organizuje sve to? Ni do sada nista ne funkcionise?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA